Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Spitalul Militar ROL 2 a reluat internările

Începând de astăzi, Spitalul Militar ROL 2, instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”, a reluat internările.
spital rol 2 buna

Ministerul Apărării Naționale a finalizat sâmbătă, 1 august, lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament a pacienților infectați cu noul coronavirus în cadrul Spitalului Militar ROL 2, au anunțat reprezentanții MApN.

„În acest moment nu am mărit capacitatea secției de boli infecțioase, am rămas tot cu 120 de paturi. Ele sunt dispuse în containere și corturi. Avem 46 de locuri în containere și 56 de locuri în corturi, iar cel mai probabil, în toamnă, când vom reface și structura de corturi, vom ajunge la o capacitate de 150 de paturi în secția de boli infecțioase”, a declarat colonel doctor Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar de campanie ROL 2, Ana Aslan, într-o conferință de presă.

Potrivit acesteia, până în acest moment s-au înlocuit parțial corturile existente cu containere medicale, efectuându-se totodată ample lucrări pentru reamenajarea amplasamentului și refacerea infrastructurii de utilități.

„Corturile au fost amplasate pe un teren pregătit să suporte condiții meteorologice diverse. Sunt 16 locuri în zona roșie unde îngrijim persoanele testate pozitiv și mai avem încă 7 locuri într-o zonă galbenă în care evacuăm pacienții care au încă nevoie de terapie intensivă, dar la care s-au negativat testele și pe care nu vrem să-i mai expunem în saloanele unde avem pacienți testați pozitiv. În această dimineață, am internat 4 persoane la secția de boli infecțioase, iar la ATI avem 15 pacienți”, a completat colonel doctor Simona Ionescu.

Activitatea secției de boli infecțioase a spitalului militar ROL 2 a fost întreruptă în urmă cu aproximativ o lună, după aproape 3 luni de funcționare, timp în care au fost îngrijiți 345 de pacienți asimptomatici, cu forme ușoare și medii de SARS CoV2 și 84 de pacienți aflați la terapie intensivă cu forme severe și critice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii