FacebookTwitterLinkedIn

Spitalul din Oradea acordă asistență medicală la cel mai înalt nivel de competență (III) pentru nou-născuți la termen și pentru prematuri din întreaga regiune a județelor Bihor și Satu Mare. Dispune de 60 de paturi pentru nou-născuții la termen, 20 de paturi pentru nou-născuții prematuri, cărora li se adaugă 15 paturi pentru nou-născuții care necesită îngrijiri speciale.

Dr. Radu Galiș, șeful secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Oradea, explică de ce medicii aveau nevoie de aceste echipamente: În momentul de față utilizăm un echipament achiziționat în anul 2004, pentru care nu se mai fabrică piese de schimb, fără sondă și soft pentru diagnosticul malformațiilor congenitale de cord, iar în această perioadă dificilă nevoia de a putea realiza ecografii performante direct în secție a fost și mai accentuată. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru aceste echipamente, ele sunt vitale în desfășurarea în bune condiții a activității noastre.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat importanța de a asigura aparatură medicală secțiilor de neonatologie: ”E o perioadă dificilă, în care trebuie să spijinim spitalele, pentru că sunt patologii care nu pot aștepta, e nevoie de intervenție medicală acum, în pofida contextului pandemic. Iar în cazul nou-născuților prematuri, fiecare minut de întârziere periclitează șansa la viață”.

De la începutul anului până în acest moment, Organizația Salvați Copiii România a dotat 55 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie cu echipamente de protecție și aparatură performantă.