Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Spitalul Fundeni, modernizare în valoare de 3 milioane de lei

Institutul Clinic Fundeni a inaugurat luni, 15 februarie, ultima lucrare dintr-o serie de proiecte de reamenajare a spitalului - compartimentului de primire pacienti - o investiție susținută prioritar de Ministerul Sănătății.
fundeni-1

„Am inaugurat astăzi un concept total nou, mie îmi place să îi spun „concept Fundeni”, în care am delimitat foarte clar căile de acces pentru personalul medical, pentru urgențe. De asemenea, pacientul cronic și biroul de internări au o altă cale de acces, unde există și o sală de așteptare civilizată și modernă. Sunt circuite elementare într-un spital european”, declară managerul Institutului Clinic Fundeni, Conf. Dr. Carmen Orban.

Ultima investiție, inclusiv ambulatorul de specialitate de pediatrie cu cabinetele medicale, se ridică la o sumă 3 milioane de lei, fiind o investiție cu prioritate de la Ministerul Sănătății, în valoare de 80%. Restul sunt fonduri private, provenite din sponsorizări, ONG-uri sau persoane fizice.

CITEȘTE ȘI: 15 despre 2015: 15 evenimente desfășurate în domeniul sănătății în 2015

Pe lângă ultima lucrare inaugurată astăzi, spitalul Fundeni a efectuat  mai multe lucrări de reamenajare și reabilitare, cu impact în activitatea medicală:  reamenajarea spatiului dedicat anatomiei patologice si prosecturii, asfaltarea, repararea drumurilor de acces si a parcarilor,  reamenajarea sectorului de pretransplant medular, reamenajarea unui spatiu dedicat fizioterapiei si recuperarii medicale, precum si sectiilor de neurologie.

PE ACEEAȘI TEMĂ: Investiţie de 2,9 milioane lei la Fundeni

Cu această ultimă investiție, managerul spitalului Fundeni declară că planurile sale pentru clădirea respectivă s-au încheiat, însă are alte obiective. „Dacă ne referim la cealaltă clădire, visul meu este să o dărâmâm și să facem pe locul respectiv un spital nou, european, cu circuite funcționale civilizate”, conchide Carmen Orban.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii