FacebookTwitterLinkedIn

La spitalul din Slatina au fost confirmate mai multe cadre medicale cu infecția de coronavirus. Focarul din secția de chirurgie s-a extins și în celelalte secții ale spitalului, pornind de la un pacient cu Covid-19 care a ajuns la spital din cauza unei tăieturi la un deget, informează Mediafax.

La început au fost raportate 4 cazuri de Covid-19 printre pacienții internați în secția de Chirurgie Plastică a spitalului. Apoi 32 de persoane, inclusiv angajați ai ATI și ai secției de Chirurgie Plastică, au fost testate. Dintre acestea, 4 au fost confirmate cu infecția de coronavirus, 2 infirmiere și 2 asistente.

Dintre pacienții internați pe secția de Chirurgie Plastică, 4 persoane din 12 au fost testate pozitiv cu noul virus. Trei pacienți au fost mutați în corpul SJU Slatina pentru tratarea patologiei Covid-19. Cel de-al 4-lea pacient a fost transferat la o unitate spitalicească-suport Covid-19.

Peste 7 zile se vor efectua din nou teste pentru identificarea infecției cu coronavirus pentru cadrele medicale de pe secția de Chirurgie Plastică a spitalului.