FacebookTwitterLinkedIn

Spitalul Băneasa, specializat în servicii de obstetrică-ginecologie şi pediatrie,  a devenit primul spital din România care a fost acreditat de către organizaţia americană Joint Comission International, singura care colaborează cu  Organizaţia Mondială a Sănătăţii în privinţa standardelor de siguranţă a pacientului.

„Regina Maria” a investit 200.000 de dolari în această acreditare, din care taxa de acreditare a fost de 60.000 de dolari. “Cheltuielile au privit procedurile de învăţare şi documentare, deoarece standardele erau deja îndeplinite”, a spus Fady  Chreih, directorul executiv al reţelei „Regina Maria” .  Acreditarea a fost obţinută pentru trei ani.

Specialiştii americani au verificat istoric şi fizic peste 1.160 de itemuri, în 14 arii, de la documentaţie la proceduri, după cum a arătat managerul.  Numărul standardelor care au trebuit îndeplinite a fost de 285, iar 98% din elementele măsurabile au fost aprobate. În prezent există doar 707 instituţii acreditate de JCI în lume. Din 20.000 de spitale care aplică pentru această acreditare, doar 3,6 % o primesc.

Referindu-se la întreaga retea, Fady Chreih a arătat că aceasta  „a crescut până în prezent cu 16%, de două ori mai bine decât piaţa (care este la 8%),  iar obiectivul este de a finaliza anul cu o creştere de 20%”.