Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Spitalele private, interdicție la accesarea fondurilor publice de sănătate

Ordonanța Executivului prin care spitalele private puteau accesa fonduri publice de sănătate a fost declarată ca fiind neconstituțională de către CCR. În urma sesizării realizate de către Avocatul Poporului se atrăgea atenția asupra faptului că Ordonanța încalcă dreptul la ocrotirea sănătății și la asistență medicală în unitățile sanitare de stat, titrează Mediafax.
 aboneaza-te
spital privat fonduri

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.25/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, este neconstituţională, în ansamblul său. În argumentarea acestei soluţii, Curtea a reţinut, în esenţă, că actul normativ supus controlului de constituţionalitate a fost adoptat fără respectarea exigenţelor legale şi constituţionale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Legislativ”, se arată într-un comunicat al CCR.

În plus, Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.IV pct.26 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii