FacebookTwitterLinkedIn

SPI International plănuiește să lanseze până la jumătatea acestui an FunBox UHD ca primul canal TV linear Ultra HD, pentru construcția acestuia începând inclusiv să producă propriul conținut 4K.

„Conținutul 4K este una dintre cele mai mari priorități pentru dezvoltarea noastră ulterioară”, a declarat Berk Uziyel, directorul executiv al FilmBox International Ltd. „Noua noastră librărie Ultra HD va oferi de la început un conținut foarte diversificat, precum documentare vizual-uluitoare despre natură, videoclipuri cu orizontul orașului San Francisco – care îți taie răsuflarea și animații generate pe calculator care îți iau ochii”, a adăugat Berk Uziyel.

FunBox UHD va conține programe generale de divertisment – documentare, videoclipuri muzicale, animații și jocuri interactive.

Compania a lansat în Polonia „Kino LG 4K”, un proiect pilot folosind o tehnologie de compresie super-eficientă care face streaming-ul la calitate ultra HD disponibil utilizatorilor de Internet cu conexiuni normale, de tip rezidențial.

„Momentan suntem în discuții cu diverși producători de hardware și de televizoare inteligente care doresc să includă aplicația noastră în aparatele lor”, a explicat Berk Uziyel.

SPI s-a angajat, de asemenea, în producția de conținut 4K local, începând cu înregistrarea unor evenimente sportive. Compania plănuiește să producă programe Ultra HD cu muzică și alte forme de divertisment.

Principalul partener al SPI în încercarea de a deveni un furnizor major de conținut Ultra HD este CRF, o companie de tehnologie deținută de SPI, specializată în remasterizarea digitală a peliculelor și conservarea filmelor. Soluțiile tehnice elaborate de către CRF vor servi majorității proiectelor de tip 4K pe care SPI le are în plan pentru viitorul apropiat, inclusiv realizarea unor versiuni Ultra HD ale unor filme clasice.