FacebookTwitterLinkedIn

Superproducțiile britanice precum „Doctor Who”, „Wolf Hall”, „Război și Pace”, împreună cu alte titluri importante vor intra în oferta de TV și VodD a operatorului FilmBox, pentru canalele sale din Europa Centrală și de Est, Turcia, Africa și Orientul Mijlociu.

Acordul semnat cu BBC Worlwide permite dreptul SPI International să difuzeze „Wolf Hall”, o dramă istorică despre ascensiunea lui Thomas Cromwell, fiul unui fierar de rând, care a devenit ministrul regelui Henry al VIII-lea.

În plus, în grila FilmBox vor intra, cu această ocazie, serialele „Război și Pace”, o adaptare în 6 părți a romanului semnat de Lev Tolstoi,  „Miss Marple”, „Jekyll”, primele 3 sezoane ale îndrăgitului „Sherlock” și sezonul 9 din „Doctor Who”.

VEZI PUBLICITATEA TV ÎN TRIMESTRUL I 2016

Acordul este valabil pentru următoarele țări: Polonia, Ucraina, Letonia, Lituania, Estonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Albania, Croația, Serbia, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Slovenia, Kosovo și Muntenegru. Pentru România, data la care aceste seriale vor fi difuzate urmează a fi anunțată ulterior.

Berk Uziyel, Director Executiv SPI International: „Suntem încântați să dezvoltăm parteneriatul cu BBC Worlwide pentru a oferi programe de înaltă calitate tuturor abonaților canalelor FilmBox.  Producțiile semnate de BBC Worlwide ne vor ajuta să oferim în continuare, prin intermediul canalelor noastre de film din Europa de Est, Turcia, Africa și Orientul Mijlociu, cel mai bun conținut de divertisment de la unul dintre cei mai renumiți furnizori”.

Acordul a fost semnat de compania media din Varșovia, Kino Polska TV S.A., al cărei acționar majoritar este SPI International BV.

SPI International a dobândit, de asemenea, dreptul de a difuza anumite titluri și la FilmBox Africa, canal prezent pe diverse platforme digitale și retețe de cablu în Africa și Orientul Mijlociu.

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI ÎN MARTIE 2016

Printre serialele care vor avea premiera se numără thrillerul britanic, producție 2015, „An inspector calls”, alături de „Sally Lockheart Mysteries”, mai multe sezoane din „Doctor Who”, precum și primul sezon din „The Musketeers”.