Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Sphera, grupul care deține KFC și Pizza Hut în România, a înregistrat pierderi de peste 22 de milioane de lei

Grupul care deține KFC și Pizza Hut în România, Sphera Franchise Group a anunțat vânzări consolidate de 304,6 milioane de lei în primul semestru al anului, sumă ce reprezintă o scădere de 31,6% comparativ cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.
shutterstock_620305232

Conform datelor transmise de companie, vânzările consolidate ale Grupului în al doilea trimestru au înregistrat o scădere de 54% comparativ cu al doilea trimestru al anului 2019, ajungând la 106,3 milioane de lei: „cel mai semnificativ impact s-a resimțit în luna aprilie, când majoritatea restaurantelor au fost închise complet, iar activitatea de livrare, limitată. Pierderea înregistrată în T2 a fost atenuată de măsuri rapide și ferme de reducere a costurilor, care se reflecta în scăderea cu 47,3% în T2/2020 a cheltuielilor restaurantelor, comparativ cu T2/2019″, se arată în comunicatului companiei, informează portalul IndustriaCărnii.ro.

Potrivit comunicatului citat, Sphera a reușit să atenueze impactul măsurilor de control asupra răspândirii pandemiei în Romania, Italia și Republica Moldova, concentrându-se pe dezvoltarea unor noi canale de vânzare, cum ar fi prin colaborarea cu agregatorii de comenzi online, alături de promovarea canalelor Delivery și Drive-Thru, care continuă să servească mâncare prin KFC Delivery, KFC Drive Thru și Pizza Hut Delivery.

Grupul a încheiat până în prezent parteneriate cu opt platforme de comenzi online în toate piețele pe care este activ, dar deține și canale proprii de vânzări online. În T2/2020, 47% din vânzările din România s-au realizat prin servicii de livrare, comparativ cu 7% în aceeași perioada a anului trecut.

Sphera Franchise Group SA este o companie holding ce reunește branduri precum precum KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii