FacebookTwitterLinkedIn

Prețul final de ofertă pentru cele 9.831.753 de acțiuni emise de Sphera, reprezentând 25,34% din companie, a fost de 29 de lei/acțiune. Prețul de subscriere a variat între 25 de lei și 33 de lei, în cazul investitorilor instituționali, iar investitorii de retail puteau achiziționa doar la prețul de 33 de lei pentru o acțiune.

Astfel, IPO-ul varia între aproape 245,8 milioane de lei și 324,44 milioane de lei, iar capitalizarea companiei între 983,2 milioane de lei și 1,3 miliarde de lei.

Ca urmare a închiderii ofertei, Sphera se la lista pe BVB, începând cu 8 noiembrie.

Sphera Group, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, dorește să obțină 324 milioane de lei prin listarea pe BVB. IPO-ul începe mâine

Conform prospectului, în prezent, principalul acționar al Sphera este Radu Dimofte, care controlează 43,6%, asociat cu Lucian Vlad, cu 33,3% din acțiuni, şi cu Nicolae Badea, cu 23% din acţiuni.

Oferta a fost achiziționată în proporție de 5% de investitorii de tip retail, iar 95% de cei investiționali, deși alocarea inițială era de 15% pentru retail și 85% pentru investiționali.

Perioada de derulare a IPO-ului a fost între 24 octombrie și 2 noiembrie.

(Galerie foto) Primul restaurant Taco Bell din România se deschide pe 12 octombrie, după o investiție de 350.000 de euro. Urmează al doilea în noiembrie

În data de 20 Octombrie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul pentru oferta publică secundară inițială pentru un număr de până la 9.831.753 acțiuni emise de Sphera Franchise Group S.A., inițiată de Lunic Franchising and Consulting Ltd. și M.B.L. Computers S.R.L. («IPO»). În cazul închiderii cu succes a ofertei publice inițiale, Sphera Franchise Group S.A. va solicita admiterea la tranzacționare a tuturor acțiunilor emise pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București («BVB»), categoria Premium”, au anunțat reprezentanții Sphera Group, la finele lunii octombrie.

Fondatorii Sphera Franchise Group sunt Tatika Investments, Wellkept Group, Lunic Franchising and Consulting, Anasa Properties și M.B.L. Computers. Tatika Investments este o companie constituită conform legilor din Cipru, de naționalitate cipriotă, având sediul social în Nicosia (Cipru). Wellkept Group este o companie pe acțiuni constituită conform legilor din România, de naționalitate română, având sediul social înBucureşti. Lunic Franchising and Consulting este o companie constituită conform legilor din Cipru, de naționalitate cipriotă, având sediul social în Limassol (Cipru). Anasa Properties este o societate cu răspundere limitată constituită conform legilor din România, de naționalitate română, având sediul social în Bucureşti. M.B.L. Computers este o societate cu răspundere limitată constituită conform legilor din România, de naționalitate română, având sediul social în Bucureşti.

Celebrul fast-food cu mâncare mexicană, Taco Bell, își pregătește intrarea în România. Prima oprire este la mall Băneasa

Creată în mai 2017, pentru a consolida operațiunile, compania operează 104 restaurante dintre care 67 de unități KFC (63 în România, două în Republica Moldova şi două în Italia) şi 37 de unităţi Pizza Hut (16 sunt unităţi de livrare, Pizza Hut Delivery). Sphera deţine franciza pentru operarea restaurantelor KFC şi Pizza Hut în România, Republica Moldova şi în două regiuni din nordul Italiei.

În perioada 2012 – septembrie 2017, compania a lansat 40 de restaurante noi, iar până la finele acestui an, plănuiește zece noi deschideri de restaurante.

Cel mai recent, Sphera Group a lansat pe piața din România celebrul fast-food cu mâncare mexicană Taco Bell. Deschis la mijlocul lunii octombrie, în Băneasa Shopping Center, acesta va fi urmat de un al doilea, în noiembrie.

Primul restaurant Pizza Hut din România se redeschide

Vânzările Sphera au crescut cu 26,8%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, ajungând la 514,5 milioane de lei. Profitul net al companiei a avansat cu 9%, în aceeași perioadă, ajungând la 51,6 milioane de lei, iar cel operațional cu 8,3%, până la 73,5 milioane de lei.

Wood&Company, Raiffeisen Bank şi Alpha Finance sunt brokerii acestei listări, iar banca de investiţii Rothchild este consultantul financiar.