FacebookTwitterLinkedIn

Dacă EBITDA inițială fusese estimată având o pierdere de 11,3 milioane de lei, în scădere cu 111,7% față de 96 milioane de lei, valoarea înregistrată în 2019, prognozele actualizate indică o evoluție pozițivă la 26,5 milioane de lei, în scădere cu numai 72,4% față de rezultatul anului 2019.

Prognoza privind marja brută din restaurante înregistrează o evoluție pozitivă de la 353,8 milioane de lei din bugetul inițial, la 448 milioane de lei, în timp ce prognoza privind profitul din exploatare se dublează față de estimarea din luna mai de la 34,3 milioane de lei la 72,7 milioane de lei.

Totodată, fluxul de numerar securizat de companie este unul solid. Astfel, la 30 iunie 2020, numerarul consolidat și echivalentele de numerar ale Grupului atingeau 80,906 milioane lei.

„A fost o perioadă extrem de dificilă, plină de incertitudini pentru industria HoReCa, unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie. Prognozele actuale cu mult îmbunătățite față de estimările inițiale, arată efortul depus de conducerea companiei pentru minimizarea impactului asupra rezultatelor financiare și totodată responsabilitatea față de acționari, clienți și angajați”, a declarat Călin Ionescu, Directorul General al Sphera.