Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Sphera Franchise Group se așteaptă la vânzări de circa 670 milioane de lei pentru 2020

Sphera Franchise Group, deținătorul companiilor care operează brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, se așteaptă la vânzări de 669,7 milioane de lei pentru 2020 față de 537 milioane de lei cât au fost inițial estimate în mai, în scădere totuși comparativ cu 2019, când acestea au înregistrat 954,7 milioane de lei.
Sphera Franchise Group

Dacă EBITDA inițială fusese estimată având o pierdere de 11,3 milioane de lei, în scădere cu 111,7% față de 96 milioane de lei, valoarea înregistrată în 2019, prognozele actualizate indică o evoluție pozițivă la 26,5 milioane de lei, în scădere cu numai 72,4% față de rezultatul anului 2019.

Prognoza privind marja brută din restaurante înregistrează o evoluție pozitivă de la 353,8 milioane de lei din bugetul inițial, la 448 milioane de lei, în timp ce prognoza privind profitul din exploatare se dublează față de estimarea din luna mai de la 34,3 milioane de lei la 72,7 milioane de lei.

Totodată, fluxul de numerar securizat de companie este unul solid. Astfel, la 30 iunie 2020, numerarul consolidat și echivalentele de numerar ale Grupului atingeau 80,906 milioane lei.

„A fost o perioadă extrem de dificilă, plină de incertitudini pentru industria HoReCa, unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie. Prognozele actuale cu mult îmbunătățite față de estimările inițiale, arată efortul depus de conducerea companiei pentru minimizarea impactului asupra rezultatelor financiare și totodată responsabilitatea față de acționari, clienți și angajați”, a declarat Călin Ionescu, Directorul General al Sphera.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii