FacebookTwitterLinkedIn

Această propunere a Consiliului de Administrație (CA) va fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor programată să aibă loc în 19 august 2021.

Pe ordinea de zi figurează propunerea CA de stabilire a datei plății dividendelor, respectiv 30 septembrie 2021, și propunerea de aprobare a politicii de remunerare a membrilor conducerii companiei.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, programată să aibă loc la aceeași dată, CA propune aprobarea dobândirii de către Sphera a unui număr maxim de 80.019 acțiuni proprii pentru o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, la un preț pe actiune cuprins intre 12,50 RON și 45 RON, în vederea implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii Sphera.

”Sphera a demonstrat că este un business solid, puternic și orientat spre crearea de valoare pentru acționării săi, iar aceste principii ne-au adus astăzi în punctul în care putem oferi acționarilor noștri dividende din profiturile înregistrate în anii anteriori. În ciuda pandemiei, a crizei sanitare și economice, am reușit să ne adaptăm și să creștem, iar acest lucru relevă și justețea direcțiilor de business adoptate de companie în trecut, respectiv dezvoltarea serviciului de delivery, continuarea investițiilor într-o perioadă caracterizată de incertitudini și recalibrarea rețelei de restaurante”, declară Valentin Budes, Director Financiar Sphera.

Sphera Franchise Group estimează pentru 2021 vânzări în restaurante în valoare totală de peste 230 milioane euro, cu 63% mai mari comparativ cu nivelul din 2020, din care, 25% sunt estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare.

Tot pentru acest an, compania a alocat un buget de investiții de peste 14 milioane de euro.