Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Spectacular OOH & Printing solicită în justiție de la Metrorex suma de 3,5 milioane de euro, prejudiciu pentru nerespectarea contractului

Metrorex a blocat activitatea companiei Spectacular OOH & Printing, încălcând obligația de aprobare a campaniilor publicitare pe panouri care au fost instalate exclusiv cu semnatura reprezentantilor Metrorex și restricționând finalizarea investiției Spectacular OOH & Printing, conform contractului de asociere nr.70/2011, se arată într-un comunicat de presă al firme Spectacular OOH & Printing.
???????????????????????????????

Spectacular OOH & Printing este cel mai important asociat al Metrorex pentru valorificarea potențialului de publicitate indoor în stațiile de metrou.

Spectacular OOH & Printing este singura companie de afisaj publicitar din România, care a câștigat drepturile pentru operarea unor locații destinate publicității în stațiile de metrou, prin licitație publică, oferind ca sumă minim garantată lui Metrorex de aproape 3 ori mai mult, decât următorul plasat în licitație, respectiv minim 700.000 euro pe an, raportați la 57% din veniturile obținute în anul respectiv.

Metrorex a decis, după mai bine de trei ani de derulare a contractului, să blocheze activitatea Spectacular OOH & Printing, încălcând obligația de aprobare a campaniilor publicitare, pe panouri care au fost instalate exclusiv cu semnatura reprezentanților Metrorex și restricționând finalizarea investiției Spectacular OOH & Printing, conform contractului de asociere nr.70/2011 – se arată în comunicatul de presă.

Spectacular OOH & Printing a încercat să rezolve acest litigiu pe cale amiabilă, dar fără succes.

La mijlocul lunii iunie 2015, Spectacular OOH & Printing a deschis trei căi de atac în justiție împotriva Metrorex, solicitând un prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro, pentru nerespectarea contractului și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Separat, blocarea contractului creează suplimentar Metrorex un prejudiciu de peste 4,6 milioane de euro. În total prejudiciul suportat de Metrorex, s-ar ridica la minimum 8 milioane de Euro pentru perioada derulării contractului.

Spectacular OOH & Printing își cere public scuze pentru daunele cauzate clienților, prin neexecutarea campaniilor publicitare contractate.

Comunicatul Spectacular OOH & Printing precizează: „Prin acțiunile sale abuzive, Metrorex a reușit într-un termen scurt să distrugă compania Spectacular OOH & Printing, înființată acum 10 ani, aducând-o într-o stare iminentă de faliment.”

Metrorex a încasat în ultimii ani în mod direct sau indirect de la Spectacular OOH & Printing (contractul Spectacular OOH & Printing – Sindomet ) o sumă de peste 4 milioane de euro.

Spectacular OOH & Printing exprimă rugămintea către reprezentanții Ministerului Transporturilor (Metrorex fiind regie de transport public care funcționeaza sub administrarea sa ), să clarifice în fața opiniei publice, cu lux de amănunte situația contractului de asociere nr 70/2011, să dea o dezmințire la comunicatul de presa apărut ieri pe siteul Metrorex și să ia măsurile care se cuvin pentru deblocarea contractului.

Spectacular OOH & Printing nu urmărește în niciun fel executarea prejudiciului solicitat, ci dreptul său legal de a opera contractul de asociere sub condițiile sale legale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii