FacebookTwitterLinkedIn

Spectacolul nu va fi la fel de extravagant ca la ediţiile precedente, din cauza pandemiei, iar accesul spectatorilor va fi interzis pe pe malurile portului pentru a admira ceremonia, au anunţat luni autorităţile, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Artificiile vor fi lansate de pe Sydney Harbour Bridge timp de doar şapte minute, iar oamenii nu au voie să se adune în oraș sau pe plajă.

”Mesajul meu puternic către toată lumea anul acesta este de a admira focurile de artificii la televizor”, a spus prim-ministrul New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian.

Cei care intră în zonele restricţionate în noaptea de Anul Nou pentru vizite, restaurante sau hoteluri, trebuie să aibă un permis special pentru a trece de filtrele de poliţie.

Plajele din regiunea de nord a Sydney sunt plasate în carantină strictă după izbucnirea unui focar în care au fost infectaţi 127 de oameni.

În restul oraşului Sydney, cel mult 10 persoane au permisiunea de a merge în vizită într-o altă locuinţă, iar festivităţile în aer liber sunt limitate la un număr de maxim 50 de persoane.

Pompierii, personalul medical şi echipajele de salvatori care s-au luptat cu incendiile de vegetaţie la începutul anului 2020 primiseră permisiunea de a admira spectacolul din locuri exclusive situate pe plajă, în semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse, însă iniţiativa a fost anulată.