Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Specialiștii argentinieni dezvoltă un kit testare pentru Covid-19

Oamenii de știință argentiniei sunt în proces de dezvoltare a unui kit de testare rapidă pentru coronavirus, informează Reuters.
Testare Covid-19

Oamenii de știință argentiniei sunt în proces de dezvoltare a unui kit de testare rapidă pentru coronavirus, informează Reuters. Testul în lucru se numește “NEOKIT- COVID-19” și nu e menit să fie doar eficienti și rapid, dar și ieftin. Zonele foarte populate din Argentina au intrat în carantină din 20 martie.

Acest nou kit de testare va permite detectarea virusului în mai puțin de două ore. Santiago Werbajh, un epidemiolog al Fundației Pablo Cassara, organizație care a pus bazele Institutului de Știință și Tehnlogie Cesar Milstein, a declarat pentru Reuters: „Este o tehnică simplă, ieftină și ușor disponibilă”.

În Argentina, numărul cazurilor confirmate cu infecția de coronavirus este de 8.371 de persoane, dintre care 384 s-au soldat cu decese. Cadrele medicale au efectuat până în prezent 108.634 teste pentru Covid-19 la o populație de 45 milioane de locuitori, conform Mediafax.

Kitul de testare pentru Covid-19 a fost dezvoltat de Institutul de Știință și Tehnlogie Cesar Milstein, o entitate public-privată.

Roberto Salvarezza, ministrul argentinian al Științei, Tehnologiei și Inovării, a declarat: “Suntem dispuși să îl furnizăm nu numai țărilor vecine, ci și altor țări, de fapt, au existat deja contacte cu ambasadele străine interesate de accesarea acestui kit”, conform Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii