Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Speak Kindly

Iniţial, am crezut că sunt doar eu. Că e o părere a mea, o impresie subiectivă. Că exagerez. Că dramatizez.
Raluca_Life New_edito

După care am început să discut cu tot mai multe persoane, care mi-au transmis același mesaj: lumea este din ce în ce mai încrâncenată și rea. Iar cuvintele sunt din ce în ce mai dure. Gratuit, de cele mai multe ori.

Eu cred în puterea cuvântului. La urma urmei, creștinii cred că prin cuvânt a fost creată lumea și tot ce cuprinde ea.

Cuvântul are puterea de a ridica și de a distruge. De a vindeca și de a răni de moarte.

Cuvintele sunt cele mai bune leacuri și cele mai cumplite arme.

Și mă întristează să văd, în ultima vreme, cum tot mai mulţi oameni se slujesc de cuvintele lor ca să dărâme, nu ca să întărească.

Mă gândesc din ce în ce mai des să îmi închid contul de Facebook, deoarece sunt șocată când văd atâta răutate.

Și, mai ales, de la oameni de la care nu m-aș fi așteptat niciodată.

Doamne suave, care au ca poză de profil o imagine cu Maica Tereza sau distribuie în fiecare zi citate și îndemnuri inspiraţionale despre cum ar trebui să îi iubim și să îi ajutăm și să nu îi judecăm pe semenii noștri – aceste doamne, deci, după ce declară pe pagina lor că doresc să schimbe lumea în bine, călătoresc pe alte pagini, unde lasă comentarii vitriolice, otrăvite, teribile, despre alte fiinţe umane.

Dacă o altă doamnă este blondă – e clar de moravuri ușoare; dacă altă persoană are succes – e clar ceva oribil la mijloc. Și în general să aruncăm cu otravă și cu vorbe grele, fără măcar să cunoaștem persoanele la care ne referim. Pentru că, evident, este la modă, pe lângă citatele inspiraţionale, să urmărim pe Facebook și persoane care se autointitulează influenceri și care nu au mare lucru de făcut decât să scrie de rău despre alte persoane.

La comandă sau nu – nu mi-este clar și nici nu contează. Mă șochează doar masa imensă de oameni care îi urmează ca o turmă disciplinată și care își unesc vocile într-un apocaliptic cor al urii.

Mi-aș dori să nu mai urâm, să nu mai invidiem, să nu mai bârfim, să nu mai complotăm.

Să vorbim frumos.

Și să trăim frumos.

(Speak Kindly este textul din noua mea poză de cover de pe Facebook. Vă invit, dacă vreţi, să mă verificaţi – nu am aruncat niciodată cu vorbe grele sau rele. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră).

CITEȘTE ȘI Despre putere

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii