Cautare
, Redactor Forbes România

SmallBusiness |
|

Sparking Capital și Evertoys semnează un contract de investiție de tip seed

Evertoys, o companie inovatoare pe piața de jucării din România, semnează un contract de investiție de tip seed cu Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip  Business Angel, specializat in susținerea startup-urilor din diferite verticale de business: market places, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.
 aboneaza-te
Foto Sparking & Evertoys1

Evertoys este o companie înființata in 2016, care închiriază jocuri și jucării printr-un model de business de tip abonament și își propune sa devina un ecosistem care sa ofere familiilor experiențe educaționale relevante și distractive pentru copii. În 2017, Evertoys a avut o tracțiune explozivă, crescând de 6 ori cifra de afaceri față de anul precedent. Prin parteneriatul cu Sparking Capital, Evertoys își propune sa accelereze tracțiunea companiei, estimând o creștere a cifrei de afaceri cu un multiplicator de 20 în următorii 3 ani.

‘’Colaboarea cu Sparking Capital a fost definitorie pentru strategia noastră și ne-a permis sa cristălizam strategia de creștere. Suportul Sparking Capital, alături de investiție este esențial prin accesul la rețeaua de contacte și conturarea unui plan de marketing care să ne asigure creșterea accelerată pe care o planificam. Focusul nostru în perioada următoare, care se va reflecta și în alocarea investiției, va fi cu prioritate în campanii de marketing pentru achiziția de abonați noi, creșterea notorietății mărcii și a modelului de afacere, dezvoltarea unei aplicații native și integrarea platformelor digitale, dar nu în ultimul rând în creșterea stocul de jucării necesar creșterii afacerii”, declară Emil Olteanu, Co-fondator Evertoys.

“Suntem bucuroși că am finalizat acest parteneriat cu Evertoys, după o perioadă de aproximativ 3 luni de due diligence si negocieri. Investim într-o afacere care își propune sa schimbe în viitor status quo-ul industriei de jucării din România, prin introducerea conceptului de bibliotecă de jucării pe bază de abonament. De asemenea, investim într-o companie condusă de antreprenori vizionari, pasionați,curajoși, cu o strategie bine definita și o execuție excelenta a planurilor “, susține Vlad Panait, Fondator Sparking Capital

Sparking Capital este un fond cu capital de risc de tip Business Angel, cu doi parteneri, Vlad Panait si Cristian Negruțiu. Compania face investiții de tip pre-seed și seed in startup-uri care activeaza in diferite verticale: market places, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.

Vlad Panait, Fondator Sparking Capital, are experienta comercială de peste 20 de ani, din care peste 7 ani de experienta internațională cu multinaționale precum Heineken și Philips, ca Director de Marketing/Membru în Board in Etiopia, Serbia, România, CEE. Este Business Angel, Mentor @Impact Hub Bucharest si adviser pentru diferite start up-uri.

Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital, are experienta multi funcțională de peste 20 de ani in multinaționale precum Sarantis, Cadbury, DSV Solutions ca Director Executiv /Membru în Board, Business Angel.

“Ecosistemul antreprenorial din România este în plină efervescență: startup-uri în dezvoltare, fonduri cu capital de risc intrând în piață, programe de accelerare a afacerilor, din ce în ce mai mulți tineri aspirând la statutul de antreprenor de succes. O nevoie principală a startup-urilor, alături de investiția financiară, este cea de know-how, mentoring si networking care să faciliteze creșterea, dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională pe care Sparking Capital o oferă start up-urilor cu care colaborează”, declară Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii