Cautare
, Redactor Forbes România

Fintech |
|

Sparking Capital și Techinfluence semnează un contract de investiție de tip seed

Techinfluence, o companie de pe piața de marketing digital și social media din România, semnează un contract de in- vestiție de tip seed cu Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel, specializat în susținerea startup-urilor din diferite verti- cale de business: marketplaces, marketing-tech, consumer-tech, supply chain-tech, fintech, digital transformation.
1DX_6023

Techinfluence, al cărei produs principal este Product Lead, este o companie înființată in 2017, ca un spin-off din agenția digitală Evonomix, care exploatează dezvoltarea explozivă a social media pentru a crește ratele de conversie în site-urile de vânzări. Product Lead este un ecosistem inovator ce oferă firmelor partenere capabilități de visual commerce, analize ale conținutului din Instagram, analize ale profilului și performanței influencerilor folosiți de diferite brand-uri printr-un model de business de tip SaaS (software as a service) și PaaS (platform as a service). Printre clienții Techinfluence se numără Samsung, Philip Morris, Top Line Cosmet- ics, Douglas, FF Group, Answear, etc. Prin parteneriatul cu Sparking Capital, Techinfluence își propune să accelereze tracțiunea companiei în România și la nivel global, să devină agenție parteneră Facebook și să crească cifra de afaceri lunară cu un multiplicator de 5 în următoarele 12 luni.

„Astăzi există în piață un exces de capital, există bani pentru orice inițiativă serioasă, însă noi am ales de la început să dezvoltăm acest produs riscând propriile resurse și în paralel am căutat un fond de investiții care să contribuie cu un mix optim de capital, know-how și networking care să ne ajute să creștem global. După discuții cu mulți investitori, ne-am întâlnit cu Sparking Capital și până să ajungem la a discuta cifre, am discutat zeci de ore cu reprezentanții fondului despre produs și despre industrie.

“Am găsit în Sparking Capital un partener de dialog care nu numai că ne înțelegea viziunea dar a dovedit și ca poate aduce valoarea adăugată în dezvoltarea produsului. Este important ca un fond să te aleagă pe tine, însă cel mai important este să alegi tu corect fondul care să investească în tine”, declară Mihai Bocai, fondator Product Lead.

“Suntem bucuroși că am finalizat acest parteneriat cu Techinfluence. Investim într-o afacere care își propune să exploateze creșterea explozivă a social media și să ajute brand-urile partenere să-și optimizeze ratele de conversie în vânzare, să înțeleagă mai bine comportamentul digital al utilizatorilor și să ia decizii bazate pe date când își aleg influencerii cu care vor să lucreze. Techinfluence își propune să inoveze în ecosistemul de marketing digital prin platforme care să permită brand-urilor comunicarea cu consumatorii în mod personalizat, în timp real, la scală. De asemenea, investim într-o companie condusă de un antreprenor cu experiență, viziune și curaj care conduce o echipă de oameni pasionați, bine pregătiți și motivați“, susține Vlad Panait, Fondator Sparking Capital.

“Această nouă investiție confirmă poziționarea și strategia noastră în ecosistemul antreprenorial din România. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie efectiv prin know how, mentoring și networking la dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională a companiilor în care se implică ”, declara Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii