FacebookTwitterLinkedIn

Moderna va publica rezultatele studiilor în reviste de specialitate, dar, între timp, face demersurile necesare pentru aprobarea vaccinului în Statele Unite și în restul lumii, a anunțat Juan Andrés, directorul tehnic al companiei. El a subliniat pentru presa spaniolă că eficiența demonstrată de 95% a vaccinului înseamnă un mare pas pentru controlarea pandemiei, notează Radio România Actualități.

Compania spaniolă Rovi pregătește producția așteptatului antidot pentru începutul anului viitor. Pentru a putea ambala vaccinul în condițiile cerute de Moderna, fabrica spaniolă a adaptat echipamentele și a investit într-o nouă linie de producție.
Juan Andrés, directorul de operații tehnice și de calitate al companiei Moderna, a vorbit într-un interviu pentru televiziunea spaniolă Antena 3 despre efectele secundare și despre faza a treia a încercărilor clinice, care a inclus persoane vulnerabile.
Juan Andrés: „Efectele secundare sunt ușoare sau moderate, iar cele numite efecte de gradul 3 sau mai severe sunt dureri în zona injecției, oboseală, durere a corpului și a articulațiilor, durere de cap. Sunt publicate toate. Persoanele pe care le-am selecționat pentru faza a treia sunt reprezentative pentru societate, sunt oameni cu vârste peste 65 de ani, cu patologii diverse şi de mai multe etnii, astfel încât rezultatele să fie cât mai reale.”