Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Spania va decreta starea de urgență COVID-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez va anunța duminică o nouă stare de urgență, într-un efort de a reduce numărul de infectări cu coronavirus, aflat în creștere.  
Spania stare de urgenta coronavirus

UPDATE: A fost instituită stare de urgență sanitară pentru șase luni, pe întreg teritoriul Spaniei. Astfel, se interzice circulația pe timpul nopții între orele 23:00 şi 06:00, însă regiunile pot avansa sau devansa cu o oră acest interval. Măsurile nu se aplică în Insulele Canare, zonă mai puţin afectată de epidemie.

Starea de urgență va acorda regiunilor pârghiile legale de a impune restricții mai dure în privința circulației, inclusiv închideri. Ele pot, de asemenea, să limiteze afacerile și alte activități, cum ar fi adunările în grupuri, informează presa locală, citată de Reuters. 

Un număr din ce în ce mai mare de regiuni au cerut guvernului să pună în aplicare această măsură care să le permită impunerea de restricții.

Spania a avut unul dintre cele mai dure blocaje la începutul pandemiei și apoi a relaxat măsurile în timpul verii. Dar, ca multe alte țări europene, a înregistrat un al doilea val de coronavirus în ultimele săptămâni și are acum una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa de Vest. 

Astfel, numărul total de cazuri în Spania a crescut la 1.046.132 vineri, în timp ce numărul morților se apropie de 35.000.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii