Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Spania: Reforme sau colaps ca în Italia

Banca Centrală a Spaniei avertizează autoritățile că riscă o revenire foarte lentă a economiei, precum Italia, dacă autoritățile nu implementează reforme eficiente în lupta cu criza coronavirus pentru a stimula punctele slabe ale economiei  
 aboneaza-te
bani finante

Banca Centrală a Spaniei avertizează autoritățile că riscă o revenire foarte lentă a economiei, precum Italia, dacă autoritățile nu implementează reforme eficiente în lupta cu criza coronavirus pentru a stimula punctele slabe ale economiei, informează Bloomberg.

Potențialul de creștere mediu – care era estimat la 1% înainte de pandemie – riscă să scadă și mai mult pe măsură ce întreprinderile intră în colaps, iar unele sectoare ale industriilor se confruntă cu cele mai slabe cereri din ultimii ani.

Oscar Arce, economistul principal al Băncii Spaniei, a declarat că “În acest context, este absolut imperativ să punem la dispoziție măsuri care să compenseze pentru daunele provocate de criză, pentru a stimula potențialul de creștere”.

În ultimii ani, economia Spaniei a depășit-o pe cea a Italiei, mai ales datorită reformelor din piața muncii și a altor măsuri implementate după criza datoriei suverane din Europa de acum 10 ani.

De asemenea, investitorii favorizează obligațiunile Spaniei, având un randament mult mai mare decât cele ale Italiei. Rata datoriei spaniole este mai mică decât cea a Italiei, deși în ultimii ani a fost aproape de a atinge 100% din PIB-ul țării.

„Cred că una dintre lecțiile ultimei expansiuni economice este aceea că piețele de capital tolerează mai bine niveluri relativ ridicate ale datoriei dacă țara în cauză demonstrează un potențial ridicat de creștere”, a mai adăugat Arce.

În raportul anual, Banca Spaniei a solicitat măsuri pentru a reduce dependența excesivă a companiilor de contractele de muncă pe termen scurt, precum și reforme în educație. De asemenea, dorește modificări fiscale și reglementări care să încurajeze firmele mici să se dezvolte și să contribuie la ridicarea productivității generale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii