Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Spania: Primul ministru respinge o nouă izolare

Primul ministru al Spaniei, Pedro Sanchez, respinge ideea instalării unei noi perioade de izolare. În schimb, el pune presiune pe autoritățile regionale pentru a oferi o strategie cu privire la izbucnirea noilor cazuri de coronavirus la nivel național.
izolare shutterstock_1678716382

Primul ministru al Spaniei, Pedro Sanchez, respinge ideea instalării unei noi perioade de izolare. În schimb, el pune presiune pe autoritățile regionale pentru a oferi o strategie cu privire la izbucnirea noilor cazuri de coronavirus la nivel național, informează Bloomberg.

Sanchez a declarat marți că guvernul central, care supraveghează politica de sănătate, va oferi sprijinul necesar tuturor regiunilor. Dacă va fi necesar, regiunile vor putea declara o stare locală de urgență în cazul izbucnirii unui focar.

„Trebuie să preluăm controlul, trebuie să aplatizăm această a doua curbă care acum se ridică într-un mod amenințător”, a mai adăugat primul ministru.

Spania nu mai poate apela la o nouă perioadă de izolare pentru cetățeni pentru că aceasta ar afecta foarte sever economia deja afectată în al doilea trimestru.

Numărul de noi cazuri zilnice de coronavirus a crescut, atingând un nou record pentru ultimele patru luni.

Între timp, o tentativă de resuscitare a turismului – care reprezintă aproximativ 12% din economie – a eșuat, deoarece o serie de țări, inclusiv Germania și U.K. au anulat stabilirea unor poduri aeriene cu Spania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii