Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Spania investighează Apple și Amazon cu privire la practicile anticoncurențiale

Apple și Amazon se află sub lupa autorităților din Spania, unde organismul de supraveghere al concurenței (CNMC) analizează ambele companii cu privire la vânzările lor online de produse electronice de larg consum.
apple amazon

CNMC a declarat că a deschis proceduri disciplinare cu privire la o eventuală conduită ilegală a ambelor companii, care ar include eventuale restricții pe site-ul Amazon din Spania, transmite TechSpot.

„(Restricțiile) ar afecta vânzarea cu amănuntul a produselor Apple de către terți și publicitatea produselor concurente Apple, ducând astfel la o concurență redusă pe piața de vânzare cu amănuntul de pe internet a produselor electronice”, a spus CNMC.

În plus, această situație ar putea consolida poziția Amazon în sectorul furnizării de servicii de marketing către comercianții terți cu amănuntul prin intermediul platformelor online din Spania.

Amazon a declarat că va colabora pe deplin cu autoritatea spaniolă în ceea ce privește această situație, în timp ce Apple nu a comentat acest subiect.

Cu toate acestea, având în vedere perioada totală a anchetei, ce poate dura până la 18 luni, ar putea trece ceva timp până când concluziile CNMC vor fi făcute publice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii