FacebookTwitterLinkedIn

Cele două centrale au o capacitate totală de 86 MW, iar investiția se ridică în jurul sumei de 60 milioane de euro, informează news.ro.

„Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcţia centralelor fotovoltaice din La Vega I şi La Vega II, situate în  localitatea Teba. Cele două centrale  dispun de  224.600 de panouri fotovoltaice, precum şi de 14 puncte de transformare,  o staţie de transformare şi aproximativ 50  de kilometri de reţele subterane, care  au fost construite pentru funcţionarea lor. Endesa foloseşte realitatea virtuală pentru a monitoriza aceste centrale, permiţând supravegherea acestora de la distanţă, cu ajutorul unor ochelari inteligenţi, astfel că echipele nu mai sunt nevoite să viziteze fizic zona vizată. Această tehnologie încorporează, de asemenea, o cameră cu infraroşu, care surprinde în timp real imagini cu activităţile de execuţie a lucrărilor”, susțin reprezentanţii companiei.

La finalizarea construcției centralelor fotovoltaice au lucrat peste 380 de persoane, dintre care 70% din Malaga. Cele două centrale vor evita emisii de peste 79.600 de tone de CO2 anual.