Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Spania declară stare de urgență în Madrid

Guvernul spaniol declară starea de urgență pentru regiunea Madridului, în timp ce țările europene se confruntă cu o creștere continuă a cazurilor de infectare cu coronavirus.  
 aboneaza-te
stare de urgenta Madrid

Decizia a fost luată de guvern vineri, într-o ședință extraordinară a cabinetului, în efortul de a limita răspândirea coronavirusului și a combate focarele din regiune, relatează Bloomberg.

Însă tensiunile cresc în întreaga Europă, numeroase țări înregistrând creșteri record de infecții. Spre deosebire de valul inițial al pandemiei, liderii naționali sunt dispuși să impună blocaje stricte și împing administrațiile locale să facă același lucru, chiar dacă se confruntă cu o rezistență tot mai mare din partea populației.

Starea de urgență conferă liderului guvernului spaniol abilitatea de a implementa restricții de circulație.

Premierul spaniol Pedro Sanchez și președintele regional al Madridului, Isabel Diaz Ayuso, au organizat două ședințe de criză joi și încă una vineri pentru a se ajunge la o politică unitară, după ce un tribunal din Madrid a declarat că restricțiile existente nu sunt legale. Guvernul național a oferit trei opțiuni, dar Ayuso a solicitat timp pentru a le lua în considerare.

Aproximativ 40% din noile infectări înregistrate joi de Spania au provenit din Madrid, iar spitalele locale sunt copleșite cu pacienți COVID-19.

De asemenea, declararea stării de urgență servește și la blocarea fluxului de persoane din Madrid pentru weekend-ul prelungit care urmează, luni fiind o sărbătoare legală în Spania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii