Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Spania: 50 de miliarde de euro ajutor pentru companii

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez va aproba 50 de miliarde de euro ca parte dintr-un nou set de măsuri menite să stimuleze capacitatea de investiții și solvabilitatea companiilor în încercarea de a resuscita economia foarte grav afectată de pandemia de coronavirus  
 aboneaza-te
fonduri europene

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez va aproba 50 de miliarde de euro ca parte dintr-un nou set de măsuri menite să stimuleze capacitatea de investiții și solvabilitatea companiilor în încercarea de a resuscita economia foarte grav afectată de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Anunțul face parte dintr-un set de propuneri care includ și reforma fiscală, axată parțial pe creșterea impozitelor pentru marile companii, nu pentru cele mici.

Spania va aproba acest pachet de reforme vineri, în cadrul unei reuniuni extraordinare a cabinetului. Noile măsuri vizează îmbunătățirea structurii financiare a companiilor pentru a reduce riscul de neplată a datoriilor față de creditori.

În martie, guvernul spaniol a aprobat linii de credit susținute de stat de până la 100 de miliarde de euro pentru a susține întreprinderile mici și mijlocii, dar și lucrătorii independenți.

În mai, Pablo Hernandez de Cos, șeful Băncii Spaniei, a declarat că era necesară implementarea de mecanisme pentru a încuraja dezvoltarea companiilor mici și mijlocii, reducând astfel datoriile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii