Cautare
, Contributor

Tech |
|

SpaceX va putea monitoriza nivelul mării prin satelit

Proiectul SpaceX prin care se va monitoriza nivelul mării va ajuta la evitarea daunelor legate de schimbările climatice.  
 aboneaza-te
spacex nasa elon musk

SpaceX va lansa luna viitoare un satelit care va juca un rol esențial în măsurarea creșterilor nivelului mării, contribuind la scutirea economiilor de daune în valoare de miliarde de euro până la sfârșitul acestui secol, relatează Bloomberg.

Satelitul Sentinel-6 Michael Freilich va fi lansat pe 10 noiembrie la bordul unei rachete Falcon 9 de la baza aeriană „Vandenberg Air Force“ din California. Misiunea sa va fi să urmărească modul în care creșterea accelerată a nivelului mării schimbă coastele, amenințând habitatul a mai mult de o treime din populația lumii. Agenția Spațială Europeană va oferi detalii despre misiune vineri la ora 16:00 în Paris.

Pregătiri pentru inundații

„Măsurările nivelului mării la nivel mondial și regional au devenit un instrument valoros pentru factorii de decizie pentru a evalua unul dintre cele mai convingătoare impacturi ale schimbărilor climatice și cum să se pregătească pentru inundațiile zonelor de coastă”, a declarat Șeful Strategiei, Comunicării și Relațiilor Internaționale a EUMETSAT, Paul Counet. Consorțiul său meteorologic din 30 de națiuni este responsabil de operarea Sentinel-6 și de restrângerea celor 300 de gigaocteți de date care vor fi produse zilnic de către satelit.

Sentinel-6 va actualiza hărțile oceanelor care acoperă 70% din planetă la fiecare 10 zile. Satelitul este plin de noi altimetre digitale puternice – instrumente care resping impulsurile electromagnetice de pe suprafața globului pentru a detecta modificările la scară milimetrică ale înălțimii. Inginerii Agenției Spațiale Europene, împreună cu Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu, au dezvoltat misiunea, iar NASA a contractat compania Space X pentru a lansa sarcina utilă pe o orbită la 1.336 kilometri (830 mile) deasupra Pământului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii