FacebookTwitterLinkedIn

Satelitul este destinat special pentru a răspunde cerințelor tot mai mari de comunicare ale continentului african, dar va consolida operațiunile Spacecom și din Orientul Mijlociu și Europa, notează Media Expres.

Satelitul construit de Boeing Satellite Systems International are capacități în C-Band HTS, banda Ka și Ku-band, finalizând deja testările care simulează condițiile din timpul lansării și mediul spațial extraatmosferic.

AMOS-17 se află în prezent în faza de pregătire finală înainte de expedierea la Cape Canaveral, Florida, SUA, unde este programată lansarea pe o rachetă Falcon-9 operată de SpaceX.

David Pollack, președinte și CEO al Spacecom, a declarat: “Suntem încântați de oportunitățile pe care AMOS-17 le va oferi clienților noștri din Africa Subsahariană. Cu o încărcătură digitală de ultimă generație, acesta va fi satelitul cel mai avansat din punct de vedere tehnologic pentru a servi Africa și va oferi o mare varietate de servicii, precum și pentru a conecta Africa, Europa și Orientul Mijlociu. Am lucrat îndeaproape cu echipa Boeing și așteptăm cu nerăbdare să ne îndreptăm spre Africa”.

Spacecom (Space-Communication Ltd.) operează sateliții AMOS-3 și AMOS-7 aflați în colocație la 4°W și AMOS-4 la 65°E, oferind servicii de transmisie și comunicații de înaltă calitate pentru Europa, Africa și Asia prin intermediul operatorilor DTS și DBS, al furnizorilor de servicii Internet (ISP), al operatorilor de telecomunicații, al integratorilor de rețele și al agențiilor guvernamentale.

Odată cu adăugarea modelului AMOS-17, Spacecom își va extinde capacitatea de operator de satelit multi-regional.

Lansarea va fi prima după ce în 2015 compania a pierdut controlul în spațiu asupra unui satelit (Amos 5, lansat în 2011 în poziția 17°E, pe un șasiu rusesc produs de compania Roshetnev) și după ce la jumătatea anului 2016 a pierdut satelitul Amos-6 ca efect al unei explozii la Cape Canaveral Air Force Station Space Launch Complex 40, care a distrus racheta Falcon 9 pe care acesta era montat pentru lansare.