Cautare
, Contributor

În fiecare număr al revistei ForbesLife, demitizăm toate lucrurile pe care credeai că le știi despre experiențele spa în adevăratul sens al cuvântului, în parteneriat cu portalul www.DespreSpa.ro...

Lifestyle |
|

Spa în doi

Deși filosofia spa-ului privilegiază, înainte de toate, liniștea interioară și relația cu sinele, relaxarea este la fel de benefică și în doi. Dincolo de cine romantice și buchete de trandafiri, dragostea poate fi celebrată foarte bine și prin activități wellness în cuplu. 
 aboneaza-te
Spa in doi

Spa-ul reprezintă într-adevăr un spațiu al reconectării, însă vă recomand să nu luați cu voi problemele de acasă, oricât de neînsemnate ar părea ele. Pentru că o escapadă relaxantă înseamnă o pauză de armonie. Un interval de timp, fie el cât de scurt, în care  doar prezentul contează.

Ca să aibă parte de o sesiune reușită de relaxare, cei doi parteneri trebuie să fie de acord că în spa toate grijile ar trebui să se evapore odată cu aburii din saună. În schimb, să rămână dorința sinceră de-a ajunge în armonie cu propriul eu și cu omul de lângă.

Dintre variantele unui „spa date”, o alegere foarte tentantă constă în masajul pentru doi. Scenariul arată similar în majoritatea cazurilor: o cameră de tratament, două paturi de masaj și produse cu arome atent selectate. Centrele wellness respectabile vor încerca întotdeauna să limiteze doza de kitsch și vor reuși să creeze un cadru romantic dominat de bun gust. Spa-ul este prin excelență un loc care stimulează serotonina și dopamina (hormonii fericirii), așa că nu va fi nevoie decât de mici detalii pentru a întregi atmosfera.

Citește și Împachetările corporale, binecuvântare pentru piele

Fiorul dragostei se simte de regulă încă din zona de relaxare, al cărei obiectiv este să fluidizeze trecerea de la cotidian la zen. Aici, vi se vor oferi ceaiuri și băuturi naturale (în mod ideal, preparate pe loc), bazate pe ingrediente speciale. Dacă motivul de sărbătoare este iubirea, optați pentru un smoothie cu pudră de maca sau un ceai de rooibos roșu. Clasicii pot alege, bineînțeles, vin sau șampanie, dar – fie vorba între noi – spa-ul este prea bun pentru a nu fi savurat cu mintea 100% limpede. Profitați de timpul premergător tratamentului propriu-zis pentru a purta o discuție agreabilă, cu cât mai puține referiri la viața de zi cu zi.  O scurtă pauză de la subiectele care vă macină în marea parte a timpului vă va ajuta să căpătăți o perspectivă proaspătă asupra lor.

În ceea ce privește masajul, acesta este extrem de benefic pentru sudarea relației de cuplu.  Totodată, este o modalitate prin care ambii membri ai unui cuplu se pot bucura simultan de relaxare (spre deosebire de situația în care el îi face masaj ei sau invers). Masajul profesional, executat de un terapeut pregătit, este cu siguranță unic. Un asemenea profesionist cunoaște exact punctele care trebuie stimulate și știe cum să ofere o experiență senzorială de neuitat. Detensionarea care se produce în același timp apropie cei doi parteneri și aduce în cuplu siguranță, liniște și afecțiune. Numeroși angajați din spa-uri mărturisesc cum clienții lor ies de fiecare dată zâmbind din camera de terapii. În plus, datorită senzațiilor plăcute generate de masaj, cuplurile simt nevoia să prelungească efectul și după încheierea lui. Prin urmare, recurg la mai multe îmbrățișări și gesturi tandre. Foarte importante sunt și uleiurile utilizate în timpul ritualului relaxant – Neroli, Ylang Ylang, trandafirul sau lavanda sunt doar câteva dintre opțiunile potrivite într-un asemenea context.

Dacă simțiți totuși că nu masajul este alegerea potrivită, puteți încerca și alte variante. De pildă, hidroterapia în doi. Indiferent dacă optați pentru dușuri Vichy în paralel sau relaxare în piscina cu hidromasaj,  și aceste facilități sunt foarte potrivite pentru o întâlnire romantică. Iar dacă aveți norocul unui spa înconjurat de peisaje frumoase, sesiunea de răsfăț va fi cu adevărat specială. Luați în considerare și relaxarea în saună – senzația de după este senzațională! Totuși, important de menționat este faptul că doar masajul în doi vă oferă certitudinea unui spațiu intim. Dacă doriți să vă relaxați la hidromasaj sau în saună fără a fi deranjați de alți musafiri din spa, gândiți-vă la închirierea în totalitate a acestor zone. Bineînțeles, puteți planifica un întreg circuit spa, format atât din terapii individuale, cât și din „întâlniri” în alte zone de relaxare. Dacă doriți să petreceți mai mult timp la spa, programați și mici clipe de răsfăț exclusiv – în timp ce ea are parte de exfoliere sau reflexoterapie, el se poate destinde cu masajul scalpului sau, de ce nu, la o tură de înot. La sfârșitul zilei, cel mai important este ca ambii parteneri să fie relaxați și eliberați de orice urmă de tensiune.

O sesiune de spa în doi poate fi acea revigorare de care orice cuplu are nevoie din când în când. Poate fi acel cadou comun de care ambii parteneri să se bucure în egală măsură. Poate însemna o șansă de stabilizare, de a vedea lucrurile dintr-un punct de vedere mai… zen.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii