Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

S&P Global Ratings a îmbunătățit ratingul pe termen lung al KazMunayGas International

S&P Global Ratings, agenție de evaluare financiară, a îmbunătățit ratingul pe termen lung al KazMunayGas International, cu sediul în România și care deține Rompetrol, de la B minus la B, perspectiva asociată fiind stabilă.
 aboneaza-te
KMGI Rompetrol

În contextul rezultatelor pozitive obținute de KazMunayGas international în prima jumătate a anului 2018, agenția de evaluare estimează un profit operaţional de 250-270 milioane dolari atât în 2018 cât şi 2019 şi unul de 260-280 milioane dolari în 2020. În plus, conform estimărilor S&P, KazMunayGas International va genera un flux operativ de numerar pozitiv în 2019-2020, ceea ce va sprijini continuarea reducerii gradului de îndatorare al companiei.

”Îmbunătăţirea reflectă aşteptările noastre privind performanţe robuste în 2019-2020 şi îmbunătăţirea profilului de lichiditate al KazMunayGas International”, potrivit S&P Global Ratings.

Astfel, perspectiva stabilă asociată evaluării KazMunayGas International are la bază opinia S&P cu privire la performanțele operaționale solide şi reducerea datoriilor companiei, a faptului că aceasta este o subsidiară importantă a grupului KMG precum şi rezultatul potenţial al investigaţiei DIICOT.

S&P precizează că principalele riscuri la adresa estimărilor privind fluxul operativ de numerar sunt rezultatul investigaţiei DIICOT şi momentul în care KazMunayGas International va achiziţiona participaţia de 26,7% din acţiuni deţinută de statul român la Rompetrol Rafinare pentru 200 milioane de dolari. Astfel S&P avertizează că ar putea retrograda KMGI, dacă investicația DIICOT nu va avea un rezultat favorabil pentru companie. De asemenea, S&P ar putea revizui ratingul KMGI dacă marjele de rafinare vor scădea brusc.

KMGI este deţinută de Compania Naţională de Petrol şi Gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Grupul petrolier KMGI desfăşoară operaţiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail şi trading pe 11 pieţe internaţionale. În România, KMGI operează rafinăria Petromidia Năvodari, rafinăria Vega Ploieşti, precum şi o vastă reţea de distribuţie a carburanţilor.

KazMunayGas și statul român au înființat Fondul de Investiții în Energie kazah-român

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii