Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Sounds Food: Un proiect caritabil în care DJii devin bucătari și gătesc pentru copii

Aflat la prima ediție, Sounds Food, evenimentul caritabil organizat de Badass DJ și Kristal Club a avut loc pe data de 1 februarie, când doi DJi, un Chef și o echipă de voluntari au oferit o masă caldă unui grup de copii care provin din familii defavorizate.
 aboneaza-te
Sounds Food 3

Cei doi DJi ai acestei ediții au fost Seth Troxler și Mahony, care alături de Chef Bogdan Alexandrescu aka Dexter, au pregătit 3 feluri de mâncare pentru un grup de copii care provin din familii defavorizate și fac parte din programul de educație de la Afterschool Rut din Ferentari, coordonat de către Fundația United Way Romania. Sesiunea de gătit a avut loc în cadrul bucătăriei POINT, alături de echipa de acolo alcătuită din Chef Costi și Chef Floris.

Știm cu toții că muzica ne hrănește sufletul, ne dă energie și ne ajută de multe ori să trecem peste orice moment dificil. Din păcate, muzica nu ține de foame. Ne-am decis că este timpul să lansăm o nouă provocare DJilor și anume, să renunțe la statutul de artiști pentru o zi și să ofere o mână de ajutor copiilor care au nevoie de mai mult decât le poate oferi muzica.

Chef Bogdan Alexandrescu aka Dexter a fost main artist în bucătărie, fiind coordonatorul meniului și al echipei în procesul de preparare. Dexter este unul dintre cei mai socially aware Chefi ai noii gastronomii românești, actual Executive Chef în cadrul IBRIK Kitchen în Paris unde a realizat meniul și parte din concept alături de bunul său prieten Chef Ovidiu Malisevschi. ,,A dedica din timpul tău unei alte persoane este cel mai frumos gest de dărnicie. Pentru mine, Sounds Food înseamnă șansa de a întâlni oameni frumoși, talentați și cu sufletul mare, pentru a face împreună oameni fericiți. Șansa de a ne desprinde puțin de rutina cotidiană și de a învăța; pe noi, pe alții, pe voi. Consider că avem multe de învățat până vom deveni mai buni din punct de vedere colectiv și orice pas, cât de mic, ne ajută să ne apropiem de acest scop. Felicitări lui Mahony pentru că a decis să-si serbeze ziua prin muncă și pentru ideea minunată alaturi de Badass Dj & Kristal. Mulțumesc Seth Troxler, the coolest DJ-Chef ever, pentru că a lucrat cot la cot cu bucătării Point și a arătat că este un adevărat restaurateur. Mulțumesc copiilor pentru energia lor și pentru faptul că ne-au adus tuturor lacrimi de fericire in ochi”.

Seth Troxler a participat de-a lungul timpului la diverse proiecte caritabile, ba mai mult, Seth deține propriul lui restaurant Smokey Tails.

Mahony este și el un pasioant de gastronomie, fiind adeptul restaurantelor locale atunci când călătorește, iar pasiunea pentru muzică și dorința de a da ceva înapoi l-au îndemnat să demareze proiectul chiar de ziua lui: ,,Mi-am dorit să fac acest proiect de ziua mea pentru că simt că pot da ceva înapoi. Acesta este cel mai mare cadou. Seth îmi este prieten știam cât de doritor va fi să se implice și să aducem o astfel de inițiativă și în România. A fost o experiență de neuitat și misiunea noastră de acum înainte este să încurajăm și alți artiști să participle la edițiile viitoare”.

Alături de noi a fost și Gojira, unul dintre oamenii de bază în cadrul desfășurării activităților de la centrul de copii, fiind un susținător al proiectului încă de la început: ,,Eu nu am un filtru moral foarte clar, care să-mi arate ce e bine, sau ce e rău. În schimb, sunt lucruri pe care vreau să le fac și altele pe care nu vreau să le fac… pe ăsta l-am vrut”.

,,Învață să reușești” este proiectul derulat de către Fundația United Way România și își propune să implice toți factorii decisivi în creșterea copilului pentru rezolvarea problemei abandonului școlar. Astfel, copiii din familii vulnerabile sunt ajutați să meargă la școală: primesc ajutor la teme și kit-uri educaționale, precum și mese calde. SOUNDS FOOD! vine în sprijinul fundației și lansează un apel la întreaga comunitate de DJi și artiști pentru a se implica în astfel de proiecte dedicate copiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii