Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Soții Prisecaru – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Soții Prisecaru Avere: 14-15 milioane de euro Resedinta: Iași Domeniu/Companie: Industrie, imobiliare, distribuție, servicii  

Deşi sunt extrem de discreţi în apariţiile media, soţii Ioan şi Tereza Prisecaru au intrat în atenţia presei în acest an printr-un scandal de proporţii. Tereza Prisecaru, coproprietar al Tess Conex din Iaşi, una dintre firmele din portofoliul celor doi soţi, a fost trimisă în judecată alături de alţi doi reprezentanţi legali ai firmei pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit procurorilor DNA, Ioan Rotaru, fostul director general al Nuclearelectrica, şi Cezar Traian Irimie, director economic al societăţii care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, au semnat în cursul anilor 2003-2005 trei contracte de achiziţii publice ilegale cu societatea Tess Conex din Iaşi. Contractele au fost acordate în mod direct, fără licitaţie, firmei al cărei reprezentant legal este Tereza Prisecaru. Conform rechizitoriului, conducerea Tess Conex Iaşi a obţinut din parteneriatul cu Nuclearelectrica, în mod ilegal, suma de 4,5 milioane de euro. „În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei Tereza Prisecaru", arată procurorii în rechizitoriu.

Grupul de firme Conex, controlat de Ioan şi Tereza Prisecaru, desfăşoară activităţi în domenii precum industrie (prin firmele Agmus, Tess Conex, Asam), distribuţie (prin Adimet şi Conex Distribution), servicii (Conex Consulting), precum şi real estate. Intrarea agresivă pe segmentul imobiliar a fost făcută în urmă cu doi ani, când oamenii de afaceri ieşeni au devenit dealeri pe România pentru casele de lemn fabricate de grupul austriac ELK Bien Zenker.

Cei doi soţi au intrat în afaceri în 1990 când, cu puţinii bani pe care îi aveau puşi deoparte, au reuşit să ia o Dacie 1300 cu care au început să facă taximetrie. Pentru că piaţa cerea acest serviciu, s-au împrumutat pe la rude şi, cu banii pe care îi mai aveau, au cumpărat din Ungaria câteva maşini la mâna a doua. În doi ani au ajuns să deţină un parc de 12 maşini. În 1993 a apărut o nouă afacere: o firmă de producţie a pieselor auto, Tess Conex.

Vezi care era averea soțiilor Prisecaru în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii