FacebookTwitterLinkedIn

Se numește SOS Planet și este un proiect educațional de tip afterschool bazat pe o educație socio-emoțională incluzivă și care se adresează copiilor din clasele primare. Din dorința de a contura un loc în care copiii au nevoie să se pregătească pentru viață într-o manieră adaptată vârstei lor și secolului în care trăim cu toții – adică prin joc și prin activități care le antrenează creativitatea, autonomia și gândirea critică, Asociația SOS Satele Copiilor a creat SOS Planet Afterschool, un loc deschis tuturor copiilor, inclusiv celor care provin din medii vulnerabile,
printr-un program de burse dedicat.

 

Joacă, explorare și educație cu blândețe

În acest loc idilic, învățarea se ghidează după nevoile și interesele copilului. Profesorii din program sunt întotdeauna gata să se așeze la înălțimea copilului, să stea de vorbă cu el, să-i valideze emoțiile, să-i ofere încredere și să-l susțină. Tocmai de aceea, metoda educațională a celor de la SOS Planet pune în prim-plan experiențele practice și creative, dezvoltarea socio-emoțională a copilului și joaca în natură. Totul îmbrăcat în multă răbdare și blândețe.

Concret, pe lângă ajutor la teme, copiii se vor bucura de o mulțime de activități și ateliere, unde vor învăța, printre altele, să pună întrebări, să-și recunoască emoțiile și să relaționeze în comunitate. Printre acestea, se numără atelierul de povești, atelierul micilor artiști, lumea emoțiilor, ateliere de explorare a lumii sau ore creative de limba engleză.

Poate și mai important este faptul că cei mici petrec mult timp în aer liber. Pe lângă această abordare prietenoasă și incluzivă privind învățarea, SOS Planet dispune de un spațiu exterior generos, unde copiii se pot juca și relaxa în voie.

Bursele SOS

Pentru că nu toți copiii au șansa să fie parte dintr-un astfel de program educațional, SOS Planet oferă anul acesta șapte burse unor copii din București aflați în situații dificile. O bursă constă în acces complet la serviciile afterschool-ului și la școala de vară, precum și asigurarea facilităților de transport, masă și rechizite. Conform unui studiu derulat de Asociația SOS Satele Copiilor România, cei mai mulți copii aflați în situații de risc în București provin din sectorul 1, urmat de sectoarele 5 și 4. Pe lângă acest program, toate veniturile obținute prin intermediul SOS Planet vor fi reinvestite pentru susținerea copiilor din comunitatea SOS Satele Copiilor. Oricine își dorește poate contribui cu donații pentru a oferi unor copii care se confruntă cu probleme de la vârste foarte fragede șansa unei dezvoltări armonioase.

Indiferent dacă ești părinte sau profesor, sperăm ca povestea SOS Planet să te inspire și să te facă să privești copilăria și învățarea cu deschidere și curiozitate.