FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei într-un cuvânt

INTERESANT. Acesta este cuvîntul. Mai ales uitându-ne la începutul de an în care toate inputurile dădeau sigura o creștere de 15-25% pentru acest an. Apoi în februarie un mic virus a făcut ca totul să se dea peste cap într-un mod de neconceput până atunci.  Și cum granițele s-au închis, turismul extern a fost de departe cea mai afectată afacere, cel mai afectat domeniu la nivel mondial. Din martie pana în iulie nu am avut practic business. Apoi din iulie până în septembrie au fost doar încercări timide de a reîncepe călătoriile. Se pare că din octombrie lucrurile  au început să arate mai bine, însă suntem departe de ceea ce a fost în 2019.

Cele mai importante lecții

Pregătirea unor scenarii neașteptate (de tip Lebăda Neagră) și simularea lor. Flexibilitate și adaptabilitate. Investiția în oameni capabili să se regrupeze și să se reinventeze rapid. Investiția în tehnologie.

Prestația autorităților

Cred ca a fost decentă având în vedere circumstanțele. Pentru mine a fost peste așteptări. Fiind în contact cu partenerii din întreaga lume am constatat că sunt multe țări unde lucrurile au fost gestionate mult mai neprofesionist decât la noi.

Strategia de business pentru 2021

Continuarea investițiilor în tehnologie demarcate de Eturia încă din 2019. Simplificarea proceselor de business. Investiția continuă în leareducarea și dezvoltarea oamenilor. Diversificarea afacerii Eturia.

Provocări în 2021

Criza economică atât de des invocată în ultima perioadă  pare a fi umbra neagră care ne pândește. Dacă se va materializa atunci probabil vom vedea atât mișcări sociale, terorism, cât și instabilitate politica, etc.