Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Sorin Preda – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Sorin Preda Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 36 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Construcții imobiliare

Pentru Sorin Preda, acționar majoritar și managing director al companiei Global Vision, băncile nu sunt o sperietoare, ci dimpotrivă.

Biroul său din clădirea office BOC Tower este situat pe colț, ca în filmele americane despre corporații. În cultura de business americană, un „corner office“ cât mai mare și situat, de preferință, la etajele superioare ale unei clădiri – biroul lui Preda se află la etajul 7 din 7 ale BOC Tower – este un semn al prosperității companiei. Și dacă ne uităm la cifra de afaceri a Global Vision, lucrurile nu au stat tocmai rău în ultimii trei ani. Compania a atins vârful cifrei sale de afaceri în 2008 , când a realizat venituri de peste 20 de milioane de euro și profituri de peste 4 milioane de euro, față de 2007, când a avut afaceri de 9,4 milioane de euro și profituri de 825.000 de euro, potrivit datelor Ministerului de Finanțe. În 2009, primul an de criză, afacerile au scăzut la 8,4 milioane de euro, cu un profit net de 0,97 milioane de euro. Anul trecut, veniturile s-au cifrat la 7,6 milioane de euro, iar profitul net la 1,1 milioane de euro.

„Unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri este RREEF, brațul de investiții imobiliare al Deutsche Bank“, spune Preda, privind, prin peretele-cortină din sticlă, spre complexul rezidențial Upground, cu cele 600 de apartamente ale sale, dintre care unul este deținut chiar de el.

La mică distanță este BOB Tower, cele trei clădiri alcătuind ansamblul dezvoltat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și vândut către RREEF contra sumei totale de 340 de milioane de euro, într-o tranzacție de tip forward purchase.Preda a semnat, în august 2010, un contract pe cinci ani cu RREEF, prin care Global Vision a preluat managementul integral al Upground Estates, care cuprinde 120.000 de metri pătrați de spații office, 40.000 de metri pătrați de parcare, 600 de apartamente și peste 10.000 de spații comerciale. Valoarea contractului este confidențială. Sorin Preda spune că are în „pipeline“ pentru 2011 contracte în valoare de 40 de milioane de euro, cu derulare pe doi ani, atât pe partea de property management, unde vizează zona office, cât şi în domeniul construcţiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii