Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Sorin Poşa

Sorin Posa.jpg
 Avere: 14-15 milioane de euro Vârstă:41 de ani Reşedinţă:  Timiş Domenii: Turism, imobiliare

 A mai trecut un an de criză peste omul de afaceri timişorean Sorin Poşa, iar lucrurile nu au mers spre mai bine, ci din contră. Dacă în urmă cu un an, Poşa anunţa că a înjumătăţit preţul pentru unul dintre cele patru hoteluri pe care le deţine la un milion, şi spera în venirea vreunui investitor curajos, acum a scăzut preţul la 650.000 de euro (circa 500 de euro pe metru pătrat). „Anul trecut a fost groaznic, la fel ca şi starea lui Sergiu Nicolaescu la aniversarea sa“, spune glumind Poşa. Proprietarul complexului hotelier Perla a renunţat şi la planul B pe care îl anunţa tot în urmă cu un an: reconfigurarea unui hotel în clădire de birouri. Poşa îşi anunţa triumfător această strategie, mizând pe faptul că într-un oraş ca Timişoara, va fi mereu nevoie de spaţii de birouri. Scăderea preţurilor la chirii din ultima vreme l-a făcut să considere nerentabilă o investiţie pentru reconfigurarea unui hotel în birouri.

Pe lângă businessul hotelier, Sorin Poşa mai derulează o serie de investiţii în real-estate, însă, şi despre acestea spune că se confruntă cu probleme. „Am 400 de hectare de teren agricol la Lipova, pe care am şi început să-l cultiv de anul acesta, o balastieră care, din păcate, nu funcţionează prea bine din cauza crizei majore din construcţii şi două zăcăminte de balastru a câte 50 hectare fiecare“, spune el. Pe lângă acestea, omul de afaceri mai deţine 3.000 de metri pătraţi de teren şi câteva spaţii comer-ciale în zona centrală a Timişoarei, apartamente şi terenuri în zonele industriale ale oraşului, însă, „preţul de vânzare al acestora a devenit o mare enigmă“, afirmă Sorin Poşa.

Cu toate că stă destul de prost la capitolul business, Poşa, un împătimit al pokerului, joacă la cacealma cu criza şi declară că îşi doreşte achiziţionarea unui Bentley sport, pe lângă Audi Q7 pe care îl conduce în prezent. Omul de afaceri ia în considerare chiar şi plecarea din România în următorii cinci ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii