Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Sorin Poșa – 500 Miliardari Ediţia 2011

Sorin Posa.jpg
Nume: Sorin Poșa Avere: 11 milioane de euro Varsta: 42 de ani Resedinta: Timiș Domeniu/Companie: Hoteluri, agricultură

Ce faci când afacerea din turism nu mai funcţionează aşa cum ar trebui? Te îndrepţi spre alte domenii de activitate. Exact teoria pe care s-a gândit să o urmeze Sorin Poşa, proprietarul hotelurilor Perla din Timişoara. Cu un hotel transformat în complex rezidenţial, şi cu încă trei la limita supravieţuirii (potrivit declaraţiilor sale gradul de ocupare este de circa 30%), Poşa s-a hotărât să folosească o parte din terenul pe care îl deţine în apropierea oraşului de pe Bega pentru a porni o mică afacere în agricultură. Pentru că dispunea de cash şi avea terenul necesar, decizia de a fructifica aceste investiţii a fost următorul pas viabil.

Cu toate acestea, Poşa nu se doreşte a fi un Porumboiu al zonei de vest. Momentan, terenul de care este dispune este unul modest, doar 400 de hectare. Dintre acestea, a păstrat 100 de hectare pentru a-l lucra, restul fiind dat în arendă. Nu exclude ca pe viitor să îşi extindă operaţiunile în domeniul agriculturii. Dar nu îşi face planuri concrete. Deocamdată aşteaptă să vadă roadele muncii din acest an.Terenurile agricole se află în apropierea balastierei pe care o deţinea pe malul Mureşului, la Lipova, la 50 de kilometri de Timişoara. De fapt, a fost interesat de zonă prin prisma zăcământului de balast. „Înainte de criză cam aceasta era distanţa la care puteai să iei ceva şi să faci o afacere bună“, spune omul de afaceri timişorean. Însă acum, la trei ani de la începerea crizei, Poşa a fost nevoit să închidă balastiera: nu putea susţine afacerea în contextul în care concurenţii practicau preţuri de dumping.

Acum a decis să se concentreze pe afacerea din domeniul hotelier – în momentul interviului plănuia să instaleze lifturi în hotelurile sale – şi pe cea din agricultură. „Hotelăria vine de la sine. Fac acest lucru de 20 de ani, ştiu ce urmează, ce trebuie să fac“, mai spune el. În ciuda problemelor din business, Poşa nu şi-a schimbat stilul de viaţă. După întâlnirea cu „Forbes România“ era invitat la un meci de tenis apoi la un joc de Texas Hold’em – marea sa pasiune. De fapt, doar ce se întorsese de la Viena, unde participase la un turneu de poker. Iar vacanţa de vară se anunţa cel puţin la fel de interesantă: călătorie în Maroc, cazinouri şi all-inclusive.

Vezi care era averea lui Sorin Poşa în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii