Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Sorin Ovidiu Vîntul și Liviu Luca au fost condamnați definitiv la 10 ani de închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu şi fostul lider de sindicat Liviu Luca au fost condamnaţi joi de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, informează Agerpres.
Justitie

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București este definitivă.

Pedepsele au rezultat în urma contopirii cu sentinţele primite de cei doi în alte dosare.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost trimişi în judecată de DIICOT în ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei alte opt persoane, acuzate că fac parte, alături de Vîntu şi Luca, dintr-o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

În februarie 2017, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat defintiv la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii. În acest dosar, instanţa a dispus şi confiscarea de la Vîntu a aproximativ 13 milioane de dolari.

El mai are două condamnări definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea infractorului Nicolae Popa.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii