FacebookTwitterLinkedIn

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri condamnarea definitivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu la şase ani şi două luni de închisoare, în timp ce fostul sindicalist Liviu Luca a fost condamnat la şase ani.

De asemenea, omul de afaceri Ovidiu Ţurcan a fost condamnat la cinci ani şi zece luni iar un fost director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a fost condamnat la şase ani de detenţie.

Conform deciziei Curţii de Apel, alte opt persoane au primit pedepse cuprinse între un an de închisoare cu suspendare şi patru ani de detenţie.

Pe latură civilă, inculpaţii au fost obligaţi „la plata despăgubirilor acordate părţii civile SC PSV COMPANY SA prin sentinţa penală apelată, în limita sumei de 36.430.127 euro (în echivalent în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii)”, se arată în decizia instanţei.

CONSUMUL DE PUBLICITATE TV AL SUPERMARKETURILOR ÎN SEMESTRUL I 2016

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol, au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat până în prezent în două dosare, executându-şi pedepsele.

În 24 ianuarie 2014 a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa. Anterior, a fost condamnat la doi ani de pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, patronul televiziunii România TV.