Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Sorin Oancea, acționarul B1 TV, a criticat concurența neloială a televiziunilor internaționale și a online-ului

Sorin Oancea, proprietar al B1 TV cu 50% din acțiuni, a criticat online-ul și rețelele de televiziune internaționale pentru concurență neloială cu televiziunile românești și a cerut CNA modificarea legislației pentru echilibrarea situației, informează Media Expres.
 aboneaza-te
b1_TV.jpg

Sorin Oancea a vorbit în fața CNA în ședința online din 7 mai, cu prilejul discutării cererii de prelungire a licenței B1 TV cu 9 ani.

Oancea a spus că site-urile de știri fac sesiuni video care concurează cu televiziunile de știri și nu au restricțiile de publicitate și de conținut din legea audiovizualului. De asemenea, televiziunile internaționale vin cu feed-uri comune subtitrate în străinătate, au doar 2-3 angajați cu un laptop în România, nu fac investiții aici și nu angajează ca noi dar vând publicitate cot la cot cu televiziunile licențiate, fapt care ne afectează economic, este o concurență neloială care trebuie rezolvată, conform Media Expres.

Oancea a mai relatat că online-ul face ca administratorii și editorii televiziunilor licențiate să intre în conflict cu proprii moderatori deoarece aceștia nu pot avea libertățile celor care publică pe internet.

Întrebat ce așteaptă de la legislație, Oancea a spus că video din online ar putea să respecte regulile actuale din legea audiovizualului, sau dacă va fi mai lejer, pentru că este la început, pentru televiziunile clasice este necesară o mai mare relaxare pe ceea ce se numește publicitate mascată, o mai mare relaxare pe ceea ce înseamnă publicitate electorală în afara campaniei electorale, unde suntem într-un dezavantaj total, în online oamenii politici pot face tot ce doresc împreună cu partenerii lor mediatici, în TV nici vorbă de așa ceva.

„Avem doi gardieni, și CNA și procurorii care se folosesc de legislația audiovizuală pentru a ne constrânge la un comportament foarte precaut. După aceea publireportajele, înțelegerile de comunicare pe emisiunile de știri, pe care online-ul nu le are, ei pot vinde orice ca o știre, când de fapt este un publireportaj, în cel mai elegant caz. În zona aceasta comercială electorală fie îi aduceți pe ei la nivelul nostru de reglementare, fie relaxați un pic în ceea ce ne privește regulile acestea”, a spus Sorin Oancea.

„Și pe noi ne deranjează televiziunile internaționale”, a spus Gabriel Tufeanu, membru CNA.

Președintele CNA, Monica Gubernat, a spus că pănă în septembrie legislația se va modifica prin implementarea noii directive și toate aceste probleme vor fi rezolvate, și linearul și nelinearul se vor supune acelorași reguli.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii