Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Sorin Minea

Sorin Minea.jpg
Avere: 15-16 milioane de euro Vârstă: 56 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Industria alimentară, comerţ

Nu o să mă bag niciodată să fac altceva decât ce ştiu, n-am timp pentru experienţe. Cam aşa sună filosofia de viaţă a patronului grupului de firme Angst, Sorin Minea. Medic veterinar de profesie, a pornit de la zero reuşind să clădească în timp, alături de elveţianul Urs Angst, un producător de mezeluri de top în România, specializat pe produse de nişă.

De numele Angst se leagă astăzi două fabrici de preparate din carne şi una de lactate, dar şi o reţea importantă de magazine. În acest an, elveţianul a renunţat la pachetul său de acţiuni. Preluându-l, Sorin Minea a devenit astfel acţionar majoritar cu 60% din titluri, restul de 40% fiind deţinute de soţiile celor doi.

Fire energică, investitorul român este deschis la tot ce e nou, fiind atent la orice oportunitate care apare pe piaţă. Acum, de exemplu, ia în calcul o investiţie de circa un milion de euro într-o fabrică de produse de tip convenience (n.red – salate), precum şi deschiderea de vinării în magazinele sale, la fel ca şi aducerea de produse tradiţionale româneşti (brânză de burduf, în special). Despre business spune că nu vrea să-l vândă deocamdată, pentru că se simte bine în fabrică. De altfel, nici nu crede că se va retrage vreodată. „Vom asista mai mult ca sigur la dispariţia unor mărci. Ce-i drept, este mai uşor să vinzi brandul decât fabrica“, susţine omul de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii