Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Sorin Minea – 500 Miliardari Ediția 2011

Sorin Minea.jpg
Nume: Sorin Minea Avere: 15-16 milioane de euro Varsta: 57 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Industria alimentară  

Sorin Minea, acţionarul majoritar al producătorului de mezeluri Angst, mizează în acest an pe o creştere a afacerilor de circa 10%, faţă de cele 62 de milioane de euro raportate anul trecut. Minea îşi păstrează optimismul, mai ales că primele luni ale anului nu i-au adus scădere, cum s-a întâmplat cu alţi producători, ci o uşoară creştere cantitativă.Destul de bine, dacă ţinem cont de evoluţia pieţei la nivel de retail – reducere de 15-20% a vânzărilor, cele mai afectate fiind produseleÎn acest an a reuşit o mişcare pentru care mulţi îl vor fi invidiat, şi-anume vânzarea a două blocuri de locuinţe pe care le-a construit într-una din zonele rezidenţiale din Bucureşti.Vânzarea clădirilor construite pe un teren achiziţionat cândva pe Şoseaua Nordului, i-a adus în cont ceva mai mult de o jumătate de milion de euro. Prin această tranzacţie, fondatorul grupului Megapress a lichidat aproape în totalitate deţinerile imobiliare pe care le avea.

A renunţat la a face altceva în afară de tipar, în ultimii ani, pentru că turbulenţele crizei, resimţite şi în România de la sfârşitul anului 2008, au afectat mult industria, oricum zguduită de asaltul internetului. La sfârşitul anului trecut, Megapress înregistra o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, faţă de 21 de milioane cu doi ani înainte, şi angajaţi mai puţini cu o treime. Sorin Peneş spune că s-a schimbat mult faţă de ani în urmă, nu mai vrea să audă de vânat, citeşte multă filosofie indiană şi descoperă lumea, de data asta la nivel de cunoaştere şi spirit.

În ce priveşte Angst, majorarea cifrei de afaceri ar urma să fie dată – susţine antreprenorul – în primul rând de contribuţia magazinelor deschise în 2010 – sunt programate 10 unităţi, astfel încât până la sfârşitul lui 2011 reţeaua să ajungă la circa 40 de centre. Antreprenorul are în vizor doar piaţa Capitalei pentru extindere, nu ia în calcul deschiderea de unităţi în provincie. Ceea ce îl preocupă este realizarea unui parteneriat cu o reţea mare de magazine – care are o putere mai mare de negociere în obţinerea de preţuri bune. Vrea să aibă preţuri cât mai bune, mai ales că magazinele îi aduc 40% din vânzările grupului. Îl ajută mult şi faptul că grupul pe care îl deţine şi-a diversificat activitatea în timp. Minea a investit într-o secţie de produse de tip convenience (salate), dar şi în lactate.

În 2011 va merge pe două tipuri de reţete, după cum îi place să spună. Pe de o parte, cele tradiţionale româneşti, reţete autentice, cu mai multă carne, iar pe de altă parte, cele sănătoase – cu un conţinut redus de sare şi grăsimi. De altfel, Minea răspunde astfel preocupării consumatorilor pentru produse „sănătoase“, motiv pentru care are în plan şi lansarea unei serii de produse realizate după reţete vechi (cu extracte din plante). Va fi vorba de o întoarcere în timp cu sute de ani, după cum susţine Minea. Iar pentru a-şi asigura necesarul de condimente pentru producţia de mezeluri, mai ales pentru cele realizate după reţete tradiţionale, Minea spune că vrea să se apuce chiar să cultive astfel de plante.

Vezi care era averea lui Sorin Minea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii