Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Sorin Ghiţe

Avere: 50-55 milioane de euro Vârstă: 52 de ani Reşedinţă: Cluj Domeniu: imobiliar, financiar

Omul de afaceri din Cluj a avut mai mult timp dedicat vacanţelor decât în orice alt an. Afacerile sale au fost puse în aşteptare, pentru că la niciuna dintre ele nu a mai făcut investiţii. Cu o singură excepţie – Matrix Investmens, compania de dezvoltare imobiliară, care şi-a continuat investiţiile începute în 2009. Sorin Ghite vorbea, la momentul interviului, despre aducerea unui mare retailer (hipermarket) ca ancoră în mall-ul din Târgu-Mureş. Antreprenorul era pe cale să semneze acest contract, dar nu putea da încă detalii.

Matrix Investments, compania de dezvoltare imobiliară la care Sorin Ghite este asociat cu Nicola (fiecare cu 42,5%) şi cu Daniel Dulău (15%), a fost înfiinţată în 2002. Sorin Ghite spune că şi la Imoinvest au fost conservate proiectele, fiind an de criză. Imofinance, grup în care Ghite deţine 9,77% din acţiuni, este alcătuit din Imocredit IFN, firmă de creditare ipotecară, Imoleasing IFN, Imoinvest, companie de dezvoltare imobiliară şi Microimo, firmă de microcreditare.

Grupul de firme Codec, la care Ghite mai apare acţionar (cu 12,5%), nu a mai avut obiect de activitate, deşi societăţile nu au fost desfiinţate. Una dintre investiţiile importante ale antreprenorului din Cluj este în Banca Transilvania. El deţine circa 1% din acţiuni, adică 3,8 milioane euro, la o capitalizare de 380 milioane euro (începutul lunii august). Din punct de vedere imobiliar, acesta deţine două vile în Bucureşti şi una în centrul Vienei, un teren de opt hectare în Capitală (împreună cu alţi parteneri) şi alte terenuri în mai multe zone ale ţării. (Ghite nu mai ştie valoarea investiţiilor sale imobiliare.) „Cum să mai ştiu valoarea dacă nu mai sunt tranzacţii“? se întreabă el retoric. Cert este că omul de afaceri nu a vândut niciuna din proprietăţile deţinute în 2009. 

Sorin Ghite este unul dintre artizanii afacerii de cablu Astral Telecom, din vânzarea căreia a încasat câteva milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii