FacebookTwitterLinkedIn

Distribuitorul băcăuan de bunuri de larg consum Simba Invest, controlat de oamenii de afaceri Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu, a avut o evoluţie spectaculoasă de-a lungul anului trecut. Veniturile au crescut cu nu mai puţin de 70%, însă profitul a rămas relativ constant. Simba Invest, care are în portofoliul de distribuţie ţigări, produse alimentare şi băuturi alcoolice, a avut o evoluţie bună şi în primul an de criză, în 2009 – cu o creştere de 11% a cifrei de afaceri.

Cum a fost posibilă această performanţă pe fondul unei contractări a consumului? Simba Invest şi-a extins colaborarea cu producătorul Philip Morris, dublând numărul de judeţe în care face distribuţia pentru producătorul de ţigări: de la 10, la 22. Performanța a fost susţinută şi de creșterea preţului la ţigări, în urma majorării nivelului de accizare. Încetul cu încetul, Simba Invest – companie fondată în 1996 la Bacău – a devenit un distribuitor naţional.

De câţiva ani joacă în liga mare, alături de Interbrands şi Top Brands Distribution. Compania acoperă judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Olt, Dolj, Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor. Extinderea teritorului acoperit de Simba Invest a generat şi o creştere a personalului, de la 330 la 450 de angajaţi. Pe lângă produsele Philip Morris (Marlboro şi L&M), compania face distribuţie şi pentru alte mărci aflate în portofoliul unor grupuri multinaţionale: Poiana, Jacobs, Milka, Stalinskaya, Jack Daniel’s, Finlandia, J&B, Johnnie Walker, Bacardi, Martini.

De partea cealaltă a lanţului trofic, Simba Invest deserveşte circa 6.000 de clienţi persoane fizice. De patru ani se adresează şi acestora, livrându-le băuturi alcoolice pentru petreceri şi evenimente. Măsura are ca substrat creşterea marjelor de profit. Înainte de a-şi începe cariera de antreprenor, Sorin Gavrilă a fost asiste universitar la Universitatea din Bacău.

Vezi care era averea lui Sorin Gavrilă în 2010