Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Sorin Elisei, Director în industria de energie și resurse naturale Deloitte România: „Ne lipsește interacțiunea fizică cu specialiștii din industrie”

Socializarea cu oamenii din industrie – este cel mai mare lips care a fost resimțit în această perioadă în care ni se cere să păstrăm distanța socială și de Sorin Elisei, Senior Manager Deloitte România, care a exemplificat într-una din edițiile emisiunii reINVENTAREA României că Deloitte România implementase cu ceva timp în urmă conceptul de work from home.
Sorin Elisei, Deloitte Romania

Din această perspectivă, pentru angajații companiei Deloitte România tranziția către telemuncă într-o proporție de 100% a fost mult mai facilă.

„Noi implementasem de ceva vreme acest concept de work from home și tranziția către telemuncă sută la sută a fost ceva mai ușoară. A trebuit însă să ne adaptăm unei astfel de situații și ca o paranteză, ne lipsește, mie îmi lipsește interacțiunea fizică cu oamenii din industrie. Dincolo de dorința noastră de a socializa, este foarte important să te întâlnești cu executivii, cu personalul din departamentul operațional pentru a lua pulsul industriei”, a explicat Sorin Elisei, Director în industria de energie și resurse naturale Deloitte România.

Referitor la ceea ce ar presupune reinventarea industriei energetice autohtone, Sorin Elisei susține că acest fenomen a început de mult timp, însă este esențial să se țină cont de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de distanțare și să se ia măsuri pentru a se simplifica procedurile administrative, precum realizarea de acte și depunerea lor în format fizic la capitolele aprobări, avize și acorduri.

„Consider că mulți jucători sunt pregătiți să investească, dar trebuie să ne gândim la un drum pe care să-l parcurgem în acest sens mult mai rapid. Atenție, asta nu înseamnă să sărim peste niște pași, trebuie neapărat să simplificăm unele proceduri pentru că altfel ne vom confrunta cu o întârziere în ceea ce privește investițiile în sector și deja ne aflăm în întârzire”.

Sorin Elisei trage un semnal de alarmă și asupra faptului că datele statistice oferite de către Insitutul Național de Statistică (INS) arată o scădere a cifrelor în sectorul energetic local comparativ cu cele înregistrate în anii anteriori.

„Cifra de afaceri în industria energetică în luna mai 2020 față de luna mai 2019  a fost de minus 51,3% . Iar dacă vorbim de consumul final în economie, primele cinci luni față de celelalte au înregistrat un minus de 10 la sută, parțial compensat de creșterea din mediul rezidențial. Și chiar dacă datele oficiale arată un plus de 2% pe viitor, trebuie să ținem cont că aceste estimări sunt realizate în condițiile în care nu se ia în calcul ipoteza apariției un val doi al pandemiei.  Și cred că e timpul să începem să ne gândim și la acest aspect”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii