Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Sorin Dumitrașcu, Country Director Atenor România: “Creșterea prețurilor materialelor de construcții, a echipamentelor și în general a costurilor de construire creează o anumită îngrijorare în rândul dezvoltatorilor instituționali”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Sorin Dumitrascu Atenor

Vacanță pentru business

Atenor România nu a intrat în vacanță și nu și-a întrerupt activitatea niciun moment de la începutul acestei pandemii. Agenda noastră a fost încărcată și va rămâne la fel în continuare. Astfel în această vară avem de finalizat proiectul Dacia One, prima fază a proiectului @Expo, continuarea lucrărilor la Up-Site primul proiect rezidențial al Atenor în România. Concluzionând, afacerea nu intră în în vacanță, eforturile sunt intensificate pentru atingerea obiectivelor strategice ale Atenor. Cât priveste colegii din Atenor România, aceștia vor merge în vacanțe, ca de obicei în această perioadă.

Certitudini și predictibilitate

Cred că este încă devreme pentru a trage concluzii în legătură cu certitudinile și predictibilitatea. Se observă tendințe și orientări diferite depinzând de domeniul în care activează companiile. În ceea ce privește Atenor România sunt aspecte încurajatoare în special în domeniul dezvoltărilor rezidențiale dar și a celor de birouri. Astfel s-au încheiat negocierile pentru vânzarea Hermes Business Campus și au început în forță vânzările apartamentelor din Up-site, unde peste jumătate sunt deja vândute în fază de proiect.

Îngrijorări

Creșterea prețurilor materialelor de construcții, a echipamentelor și în general a costurilor de construire este o componentă care creează în acest moment o anumită îngrijorare în rândul dezvoltatorilor instituționali, dar industria noastră a mai trecut prin asemenea momente și ne-am adaptat mereu.

Planuri de business

Finalizarea proiectelor de birouri Dacia One, prima și a doua fază din @Expo, construirea rezidențialului Up-site, finalizarea tranzacției Hermes Business Campus sunt preocupările noastre prioritare în acest an. De asemenea, suntem în continuă căutare de oportunități de afaceri în România. Pentru anul 2022 ne propunem același ritm susținut în ceea ce privește dezvoltarea proiectelor noastre și tranzacționarea lor în paralel cu demararea unui nou proiect imobiliar.

Vacanță în țară sau străinătate

Am fost deja într-o scurtă vacanță în străinătate.

 

 

Despre cum își vor petrece vara liderii din diferite industrii regăsiți în următoarea ediție a Forbes România, care va apărea pe piață la finalul lunii iulie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii