Cautare
, Staff

Travel |
|

Sorin Drugan a stabilit recordul național la navigație solitară

Sorin Drugan a parcurs cea mai lungă perioadă de navigație în solitar și fără oprire: 71 de zile de traversadă a oceanului Atlantic, din Gibraltar până în Marie Galante, Guadelupa. 
drugan

Plecat din Gibraltar în 2 decembrie 2017, Sorin a parcurs singur pe velierul său peste 4.000 de mile marine până în data de 10 februarie 2018, când a atins din nou țărmul, în Caraibe. Anterior, acesta a mai stabilit un alt record, fiind singurul și primul navigator român care a realizat traversarea solitară a Mării Negre, de la Constanța la Batumi (Georgia) și înapoi, în 2004.

„În epoca în care totul se face în viteză, iar tehnologia ia locul naturii, am ales să traversez oceanul Atlantic cu o ambarcațiune cu vele, cu dotări minime. A fost un manifest de reîntoarcere la natură, la ceea ce este simplu, dar profund, la valori pe lângă care trecem în goana după aparenta performanță. Nu a fost deloc ușor. Oceanul a vrut parcă să îmi demonstreze că locul omului modern este <<la căldurică>>. Când eram în apropierea Insulelor Canare am avut condiții meteo vitrege și toate sfaturile au fost să mă adăpostesc. Dar am ales să merg înainte, încet și sigur, și am dovedit că se poate”, a declarat Sorin Drugan.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii