Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Sorin Cîmpeanu vrea să fie elaborat proiectul unei noi legi a educaţiei până la finalul anului

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, dorește ca până la sfârşitul anului să fie elaborat proiectul unei noi legi a educaţiei, menită să aducă mai multă coerenţă în textul actului normativ care a suferit, de la adoptarea lui în 2011, peste 100 de modificări, informează Radio România Actualități.
sorin cimpeanu

Sorin Cîmpeanu: „Legea Educaţiei din 2011 a fost o lege foarte bună. Sistemele de educaţie, însă, fiind sisteme inerţiale în toată lumea, nu numai în România, au avut mari probleme cu a ţine pasul la dezvoltarea accelerată a societăţii, mai ales din punct de vedere tehnologic. Sunt lucruri care, din cauza diferenţei de timp de zece ani, necesită a fi schimbate. Pe de altă parte, ştim cu toţii multiplele modificări care au distrus coerenţa Legii 8. Vreau să păstrăm absolut tot ceea ce este bun. În momentul de faţă, coerenţa lipseşte Legii 1 în forma actuală, cu cele aproape 100 de modificări”, conform Radio România Actualități.

Domeniul educaţiei ar putea să primească 3,6 miliarde de euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus la Bruxelles.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii