Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60%”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie, Bucureștiul să atingă pragul de şase infectări cu COVID-19 la o mie de locuitori, moment în care toate şcolile vor trece în online, pentru zece zile. De asemenea, Cîmpeanu a declarat că profesorii au înţeles importanţa vaccinării, astfel că 60% dintre cadrele didactice s-au imunizat, informează News.ro.
Sorin Cimpeanu premier

Sorin Cîmpeanu: „Astăzi, în Bucureşti avem 1.02 rata de infctare. La 1 august aveam 0,13, deci într-o lună am crescut de şase ori. Dcaă nu înţelegem importanţa vaccinării, este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul, la şase la mie. A nu se confunda atingerea pragului de şase la mie cu intrarea în carantină. Ar urma să stea 10 zile – două săptămâni, în online. Aşa a fost şi în valul 3. (…) Există în ordinul comun o prevedere care spune că se ia în calcul rata de infectare a foecărei zile de vineri. Şi este valabil scenariul acesta stabilit pentru întreaga săptămână.

Dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toate şcolile vor fi cu prezenţă fizică, chiar dacă luni, marţi, miercuri se ajunge la 6.01 – 6,05. Sunt praguri stabilite de INSP, Ministerul Sănătăţii, CNSU, rata de 6 la mie, ca referinţă. Autorităţile statului şi-au asumat răspunderea de 6 la mie ca rată de referinţă”, conform News.ro.

Sorin Cîmpeanu: „Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi nevaccinaţi. Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută. Numărul în valoare absolută a fost de peste 185.000. Am lansat o nouă interogare a sistemului în urmă cu câteva zile, cei din învăţământul preuniversitar au revenit şa şcoală din 1 septembrie şi răspund la acest chestionar, eşti vaccinat sau nu eşti vaccinat. De asemenea, cei din învăţământul universitar urmează să răspundă. termenul este  8 septembrie pentru actualizarea acestui procent de 60 la sută”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii