FacebookTwitterLinkedIn

Soprana Angela Gheorghiu este invitată specială la ceremonia care va avea loc la Grange au Lac (Franţa), fiind prezentată de către organizatori drept „cea mai flamboaiantă, cea mai uimitoare şi mai emoţionantă dintre sopranele din prezent”, conform sursei citate.

Ceremonia de decernare a premiilor Victoires de la Musique Classique va fi difuzată de posturile France 3, France Musique şi Culturebox.

Angela Gheorghiu a debutat internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Boheme”. În acelaşi an, a debutat la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene din lume și a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez. De asemenea, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.